Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Λουκέτο στις νομαρχίες

Κλειστές θα παραμείνουν την Τετάρτη 29 Απριλίου 2009 οι περισσότερες νομαρχίες της χώρας -ανάμεσά τους και η νομαρχία Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα κατεβεί το πρωί στην Αθήνα, όπου θα πάρει μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΝΑΕ στις 11 το πρωί, στο Σύνταγμα. Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), η οποία διαμαρτύρεται για τους ελάχιστους πόρους που δίνονται στην αυτοδιοίκηση β βαθμού.
«Δεν επαιτούμε. Απαιτούμε και διεκδικούμε για το νομό μας» τονίζει σε δήλωσή του ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος, αν και θεωρείται κυβερνητικός νομάρχης, δε διστάζει να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Κι εξηγεί:
«Για μας συμφέρον της χώρας είναι το καλό της τοπικής κοινωνίας. Διεκδικούμε κονδύλια για τη σχολική στέγη, για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Απαιτούμε την αναπλήρωση των πόρων που χάνουν οι Νομαρχίες από την αφαίρεση των τελών αδείας και μεταβίβασης οχημάτων. Ζητούμε την κάλυψη των κενών θέσεων του προσωπικού, που σήμερα λείπει σε ποσοστό περίπου 60%, και να ψηφιστεί άμεσα νέος σύγχρονος τολμηρός Κώδικας Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων».
Για τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2009, στις 11.30 το πρωί, ήταν προγραμμματισμένη να δοθεί (στα γραφεία της ΕΝΑΕ στην Αθήνα -Μεσογείων 15), συνέντευξη Τύπου του Προεδρείου της Ένωσης, για τις διεκδικήσεις και θέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και για το κλείσιμο των Νομαρχιών στις 29 Απριλίου. Εκείνη τη μέρα, στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει το δ.σ. της ΕΝΑΕ και, στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του δ.σ. της Ένωσης με τις αντιπροσωπείες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων (στις 11.00 π.μ. στο Σύνταγμα). Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και θα επιδοθεί ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα και στα κόμματα. Εν συνεχεία η πορεία θα καταλήξει στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών όπου και εκεί θα γίνει επίδοση του ψηφίσματος.
Έτσι, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2009, όλες οι Υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστές. Σε περιπτώσεις προκαθορισμένων ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν μέχρι την Τρίτη 28 Απριλίου, με τις αρμόδιες Υπηρεσίες για οποιεσδήποτε πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: