Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Καλαφάτης: Φωτογραφίες της στιγμής οι δημοσκοπήσεις

«Η κυβέρνηση δίνει βάση στις πολιτικές, την οποία ασκεί και όχι στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες αποτελούν "φωτογραφίες" της στιγμής, που όπως βλέπετε εναλλάσσονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η μία από την άλλη». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για πρόσφατη δημοσκόπηση, που δείχνει προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ. Ο κ. Καλαφάτης επισκέφθηκε τα καταστήματα που βρίσκονται στον άξονα του μετρό. Για το θέμα των δημοσκοπήσεων, πρόσθεσε:
«Η τελική "φωτογραφία" που θα μπει στο κάδρο, είναι η "φωτογραφία", που θα δοθεί από τους πολίτες την ώρα της τελικής αξιολογικής κρίσης».
Σε ερώτηση, εξάλλου, για τα σενάρια πιθανής διαδοχής στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Ο Κώστας Καραμανλής κυριαρχεί στην εμπιστοσύνη των πολιτών, ιδιαίτερα σε μια χρονική συγκυρία, που οι πολίτες εμπιστεύονται τον ίδιο, όσο κανέναν άλλο, για την αντιμετώπιση της κρίσης. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, όσοι διαδοχολογούν, κενολογούν».
Σε παρόμοια ερώτηση, για σενάρια διαδοχής, απάντησε και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη, την ώρα που αποχωρούσε από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου παρακολούθησε την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης:
«Αν ψάχνετε σενάρια περί διαδοχής δε θα τα βρείτε στη Νέα Δημοκρατία. Κάποιοι επιμένουν να φτιάχνουν την πολιτική επικαιρότητα με θέματα που δεν υπάρχουν. Εμείς επιμένουμε να έχουμε ως προτεραιότητα το να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών», δήλωσε η κ. Ράπτη.


Επίσκεψη στα καταστήματα-...θύματα του μετρό

Τις δηλώσεις περί δημοσκοπήσεων έκανε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κατά την επίσκεψή του σε μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της ζώνης κατασκευής του μετρό, στην Εγνατία Οδό. Τον συνόδευε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κωστής Χατζαρίδης.
Τόνισε ότι η ολοκλήρωση του μετρό θα ωφελήσει όλους τους πολίτες, αλλά στο μεταξύ καταστηματάρχες της περιοχής υφίστανται συνέπειες, που γίνεται προσπάθεια να αμβλυνθούν.
Ενημερώθηκε και για το πρόγραμμα διανομής διατακτικών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. «Προσδοκούμε από τη μια πλευρά να ικανοποιήσουμε κοινωνικές ομάδες, που έχουν περισσότερο ανάγκη από τη στήριξη της πολιτείας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και από την άλλη να δώσουμε ένα ψυχολογικό μήνυμα ανανέωσης και εμπιστοσύνης στην αγορά», δήλωσε.
Οι διατακτικές, ύψους 30.000 ευρώ, μοιράστηκαν σε πολυτέκνους, από το ΥΜΑΘ. Εξαργυρώνονται, δε, στα συγκεκριμένα καταστήματα, ώστε να στηριχθούν, παράλληλα και οι πολύτεκνοι και οι καταστηματάρχες που πλήττονται πρόσκαιρα από τις εργασίες του μετρό. Τα συμβεβλημμένα καταστήματα είναι 180 από τα 204 στον άξονα της Εγνατίας. Μέχρι στιγμής από τις 150 οικογένειες, οι 35 έχουν εξαργυρώσει τις διατακτικές τους.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κ. Χατζαρίδης, χαρακτήρισε «πάρα πολύ καλή» την κίνηση στην αγορά. Πρόσθεσε: «Συγκριτικά με το Μάρτιο, να λέμε "δόξα τω Θεώ". Ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με προηγούμενα χρόνια. Έχει αλλάξει συνολικά το σκηνικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: