Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Σαλπάραμε για εκλογές;

Η είδηση έχει ως εξής: Θετικά απάντησε η κυβέρνηση στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Παυλίδη. Υπέρ της σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής τάχθηκαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί να διερευνηθεί η ενδεχόμενη ευθύνη του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη στο αδίκημα της εκβίασης του πλοιοκτήτη της άγονης γραμμής Φώτη Μανούση. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ θα συζητηθεί το απόγευμα της Δευτέρας στην ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με τη διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας.
Και τώρα, ας διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές: Η δήλωση Αντώναρου της Παρασκευής 3 Απριλίου 2009, ότι "οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση", δείχνει δύο πράγματα:
Η Νέα Δημοκρατία αφήνει ελεύθερους τους βουλευτές της να ψηφίσουν υπέρ της σύστασης προκαρκτικής επιτροπής, άρα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο.
Ο Αρ. Παυλίδης, παρά τις πιέσεις, αρνείται να παραιτηθεί, άρα η Νέα Δημοκρατία, στην περίπτωση διαγραφής του, χάνει την αρχή της δεδηλωμένης και μένει με 150 βουλευτές.
Αυτό, μπορεί να σημαίνει ότι είναι ώρα να ξεσκονίσουμε τα εκλογικά μας βιβλιάρια (ή τις ταυτότητές μας, αφού, πλέον, ψηφίζουμε και με αυτές). Μια καλή ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών είναι η Κυριακή 3 Μαΐου. Μας χωρίζει περίπου ένας μήνας από τότε, άρα μπορεί να διεξαχθεί μίνι εκλογικός αγώνας. Τους βολεύει όλους: Ο χρόνος είναι λίγος, θα διατεθούν λιγότερα χρήματα, θα... μας πιάσουν στον ύπνο.
Επίσης, μετά από αυτήν την ημερομηνία, υπάρχει άλλος ένας μήνας ως τις ευρωεκλογές. Έτσι, στην περίπτωση που δεν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας (που είναι και το πιο πιθανό), πάμε σε διπλές κάλπες, στις 7 Ιουνίου. Και οι εκλογές για το ελληνικό κοινοβούλιο θα γίνουν με το νόμο Παυλόπουλου, που πριμοδοτεί με επιπλέον έδρες το πρώτο κόμμα. Κι εδώ, προσθέστε και τις ψήφους των αποδήμων (έτσι εξηγείται και η... μανία της αντιπολίτευσης να μην περάσει το νομοσχέδιο).
Εδώ σημειώστε -και κρατήστε- κάτι: Οι εκλογές είναι καταστροφικές για τον τόπο. Τα αναπτυξιακά ευρωπαϊκά προγράμματα, οι επιδοτήσεις, οι προσπάθειες ιδιωτών επενδυτών, θα σταματήσουν με την προκήρυξη εκλογών. Αμέσως μετά τις 7 Ιουνίου, εν μέσω θέρους, κανείς δε θα επανακκινήσει τις μηχανές της ανάπτυξης. Κι όλα θα μετατεθούν για το Σεπτέμβριο. Στο μεταξύ, οι ακάλυπτες επιταγές θα σκάνε, η μία μετά την άλλη, λες κι είναι νάρκες σε ναρκοπέδιο. Κι όποιος σκέφτεται τον τόπο, θα αναλογιστεί κι αυτό το ενδεχόμενο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: