Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Χαστούκι στα Σκόπια από τη νεολαία του ΕΛΚ, χαδάκι από τον πλανητάρχη

Αίτηση εγγραφής στη νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατέθεσε η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος VMR-DPMNE των Σκοπίων. Και, φυσικά, χρησιμοποιώντας, για ονομασία του κράτους, το ψευδεπίγραφο όνομα "Μακεδονία". Μόνον που λογάριαζε χωρίς τον... ξενοδόχο.
Στην περίπτωση αυτή, ξενοδόχος ήταν οι νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ, οι οποίοι, ως ιδρυτικά μέλη της νεολαίας του ΕΛΚ, ζήτησαν και πέτυχαν να αποσυρθεί η αίτηση! Κι αυτό παρά το ότι οι νεολαίοι του κυβερνώντος γερμανικού κόμματος CDU κατέθεσαν ένσταση, επειδή η αρχική ψηφοφορία ήταν φανερή. Η ψηφοφορία επαναλήφθηκε, αυτήν τη φορά ήταν μυστική και η αίτηση των Σκοπίων απορρίφθηκε με μεγαλύτερη πλειοψηφία!
Τώρα, το κυβερνόν κόμμα των Σκοπίων θα πρέπει να περιμένει δύο χρόνια για την επόμενη αίτηση εγγραφής του.
Η απόρριψη ήρθε λίγες ώρες μετά τη φιλική, προς τη γειτονική χώρα, δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος ευχήθηκε "η Μακεδονία" (σ.σ. αυτό το όνομα διάλεξε να πει) να ενταχθεί, τελικά, στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Πάντως, η δήλωση του Μπάρακ Ομπάμα δεν πρέπει να μας ξενίζει. Εκτός του ότι ο ίδιος θεωρεί "απαράδεκτες" τέτοιου είδους διαφορές, που "δεν προωθούν τη συνύπαρξη των λαών", η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν επρόκειτο, φυσικά, να αλλάξει με την... αλλαγή κόμματος στην εξουσία πέραν του Ατλαντικού. Ειδικά στην περιοχή όπου υπάρχουν αρκετά -και μεγάλα- αμερικανικά συμφέροντα.
Φαίνεται πως ο μοναδικός τρόπος να τελειώνει, μια και καλή, το θέμα της ονομασίας -και, φυσικά, υπέρ της χώρας μας, αφού έτσι είναι το ιστορικά ορθό και δίκαιο- είναι να ακολουθηθεί η συμβουλή καθηγητών Οικονομίας των ΑΠΘ και ΠΑ.ΜΑΚ., οι οποίοι επιμένουν ότι ένας... σφικτός οικονομικός εναγκαλισμός της γείτονος, από τις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει πολλά και βοηθούν την οικονομία των Σκοπίων, είναι ο μόνος τρόπος να παραδεχτεί ο Νίκολα Γκρούεφσκι και οι συν αυτώ, ότι ουδέποτε υπήρξαν απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρά μόνον Σλάβοι κάτοικοι σε μία γεωγραφική περιοχή με ελληνικό όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: