Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Καραμανλή προς Σκόπια: "Αποδεικνύουμε την ιστορία με έργα"

Το νέο μουσείο της Πέλλας και τα έργα ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου της περιοχής επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. »Με έργα και όχι στα λόγια αποδεικνύουμε το σεβασμό, την ιστορία μας και στην πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας. Με το έργο αυτό η χώρα δίνει απάντηση σε όσους επιχειρούν να παραποιήσουν την ιστορική αλήθεια», δήλωσε ο κ. Καραμανλής αμέσως μετά το τέλος της ξενάγησής του. Έδωσε, έτσι, μια απάντηση στις προσπάθειες των Σκοπίων να χαλκεύσουν την ιστορία.
Το νέο μουσείο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι. Είναι προϋπολογισμού 13.500.000 ευρώ.
Το έργο συντήρησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας είχε ενταχθεί στο Γ΄ΚΠΣ το 2001 και υλοποιήθηκε από το 2002 ως το 2008. Έχουν δημιουργηθεί κτίρια εξυπηρέτησης επισκεπτών, και στέγαστρα προστασίας του αρχαιολογικού χώρου. Σε δεύτερη φάση προβλέπονται παρεμβάσεις και σε άλλους χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας. Έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται έργα ανάδειξης των Μακεδονικών τάφων, της ρωμαϊκής αποικίας της Πέλλας και της Τούμπας του Αρχοντικού.


Μετά την Πέλλα ο πρωθυπουργός επιθεώρησε το έργο της νότιας οδικής παράκαμψης της Εδεσσας. Το τμήμα αυτό, μίκους 8 χιλιομέτρων, το οποίο κόστισε 46 εκατομμύρια ευρώ, μόλις παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: