Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Συνάντηση Καρατζαφέρη-Ψωμιάδη

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας 6 Απριλίου 2009, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Ελευθερία». Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι αμφότεροι αγωνίζονται για μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ενώ επανέλαβε ότι θα είναι δίπλα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σε ότι τον χρειαστεί. Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ακούει με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις του νομάρχη Θεσσαλονίκης. Το βράδυ, στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δήλωσε πως θα κάνει "ό,τι περνά από το χέρι" του για να μην έρθει στην Ελλάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, επειδή "αυτός ο τύπος είναι ανιστόρητος". Αυτή ήταν η αντίδρασή του στις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ τόσο για το θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όσο και για την επίσκεψή του στη γείτονα Τουρκία.
«Αρνούμαστε να παραιτηθούμε από την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα, για το λαό, για τη νεολαία. Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο και αγωνιζόμαστε –το βασικότερο – για μία μεγάλη, λαϊκή κεντροδεξιά παράταξη», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, υποδεχόμενος τον κ. Καρατζαφέρη. «Με τον κ. Καρατζαφέρη συμφωνούμε σε πολλά. Το βασικότερο είναι ότι δεν λιβανίζουμε και δεν σκύβουμε το κεφάλι σε κανέναν», πρόσθεσε.
«Ο Νομάρχης αποτελεί μία σημαντικότατη συνιστώσα της υγιούς πλευράς της πολιτικής ζωής της χώρας. Έχει προσφέρει πολλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση και είμαι σίγουρος ότι και στο μέλλον θα προσφέρει ακόμα περισσότερα. Μας συνδέει μια παλιά, καλή φιλία» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Μετά από την ημίωρη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, ο Νομάρχης εξέφρασε τη συμπάθεια του λαού της Θεσσαλονίκης στον φίλο ιταλικό λαό για τα θύματα του χθεσινού σεισμού στην κεντρική Ιταλία και τη διάθεση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για όποια έμπρακτη συμπαράσταση χρειαστεί. Στη συνέχεια, ο Νομάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με τον κ. Καρατζαφέρη μας συνδέουν πάρα πολλά. Το βασικότερο είναι ότι δεν λιβανίζουμε και δεν προσκυνάμε σε κανένα. Αγωνιζόμαστε για τα ίδια ιδανικά, δεν προσκυνάμε στους μπέηδες, στους αγάδες και στους πρίγκιπες. Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο και –το βασικότερο – αγωνιζόμαστε για μία μεγάλη, λαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Κι όταν χρειάζεται, να ξέρετε ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης χέρι-χέρι θα είναι δίπλα σας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε τα εξής:
«Αυτά τα πλήγματα του Εγκέλαδου είναι καθοριστικά για να αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο μικροί είμαστε απέναντι σε σοβαρές καταστάσεις. Με το Νομάρχη συζητήσαμε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, πέρα από τα τοπικά θέματα της Θεσσαλονίκης. Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις του για μία ενιαία, μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Οι καιροί ου μενετοί. Θέλω να ελπίζω ότι στη στιγμή που ζούμε και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε ατελέσφορες καταστάσεις».
Σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα για μια μεγάλη, ενιαία κεντροδεξιά παράταξη, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «υπάρχουν υγιείς φωνές, οι οποίες σκέφτονται και το συζητούν. Και μία απ’ αυτές είναι ο Νομάρχης».
Σχολιάζοντας σημερινή δήλωση του νομάρχη ότι δεν ενδιαφέρεται πια για τον Δήμο και θα μείνει στη Νομαρχία και ερωτηθείς για ενδεχόμενη στήριξή του από τον ΛΑ.Ο.Σ., ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Ο κ. Ψωμιάδης είναι φίλος μου. Στηρίζω τους φίλους μου σε όλες τις πρωτοβουλίες τους. Όποια πρωτοβουλία και αν λάβει, εγώ θα είμαι κοντά του».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για ποια συμβουλή θα έδινε στον βουλευτή της ΝΔ Αριστοτέλη Παυλίδη, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ο κ. Παυλίδης θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Έχει εις βάρος του ένα μεγάλο κατηγορώ. Μεγάλο παιδί είναι, ελπίζω να κάνει το σωστό».
Για το ίδιο θέμα,ο νομάρχης Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ευχή «ο πρώην υπουργός Αιγαίου να μην τα κάνει θάλασσα, για το καλό όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: