Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Καταγγελίες κατά πάντων από το ΠΑΜΕ

Επίθεση κατά πάντων, ενόψει εργατικής Πρωτομαγιάς, από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο(ΠΑΜΕ). Η οργάνωση του ΚΚΕ καταγγέλλει πως συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, που υποδέχτηκε πριν μερικές ημέρες, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ήταν αυτός που απειλούσε τις καθαρίστριες του νοσηλευτικού ιδρύματος να μην οργανώσουν σωματείο. Καταγγέλλει, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι με τη λογική της πανευρωπαϊκής-πλανητικής Αριστεράς δίνει χέρι βοηθείας σε ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

Δύο μέρες πριν από την Εργατική Πρωτομαγιά και ένα περίπου μήνα πριν από τις
Ευρωεκλογές τα ψέματα και οι προβοκάτσιες οργιάζουν.
Και καλά! Τη κυβέρνηση της Ν.Δ. τη ξέρει και τη ζει ο κάθε εργαζόμενος : πιστός υπηρέτης των μονοπωλίων, κυβέρνηση των απολύσεων, της παραπέρα κατεδάφισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Αλλά και κάποιοι που παριστάνουν τους αντίπαλους της κυβέρνησης και την εναλλακτική λύση έχουν οργιάσει στα ψέματα προσπαθώντας να συγκαλύψουν την ουσιαστική συμφωνίας τους με τη κυβερνητική πολιτική.
Μιλάμε για τον κ. Παπανδρέου που πολλές δηλώσεις έκανε κατά την επίσκεψη του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο αλλά ξέχασε να μας πει ότι ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ που τον υποδέχτηκε έχει μηνυθεί γιατί απειλούσε – εκ μέρους του εργολάβου καθαριότητας – τις καθαρίστριες για να μην ιδρύσουν σωματείο. Τελικά είτε με Ν.Δ. είτε με ΠΑΣΟΚ οι εργολάβοι προορίζονται να θησαυρίζουν σε βάρος των εργαζόμενων και κατακλέβοντας δισεκατομμύρια Ευρώ από
το Δημόσιο χρήμα με τις πλάτες των δύο αυτών κομμάτων και των συνδικαλιστών τους, που αποτελούν τα αγαπημένα παιδιά των εργολάβων και τους μεσολαβητές μεταξύ των εργολάβων και των κομμάτων τους.
Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που στη Πρωτομαγιάτικη προκήρυξη ανάμεσα σε διάφορα «επαναστατικά» για την Πανευρωπαϊκή και Πλανητική Αριστερά (προσεχώς και για τη διαπλανητική Αριστερά) καταγγέλλει το Π.Α.ΜΕ. ότι «δίνει χέρι βοήθειας» στη ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ όταν δεν υπάρχει ούτε μία απόφαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΓΣΕΕ που να μην την έχει ψηφίσει μαζί μ’ αυτές τις δύο παρατάξεις. Δεν υπάρχει ουσιαστικά ούτε ένα σωματείο που να μην κατεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κοινά ψηφοδέλτια μαζί με τη ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ σε Αντι- ΠΑΜΕ μέτωπο.
Τολμά και καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χρηματοδότηση του Λαναρά όταν τα στελέχη του πρωτοστάτησαν στα παρακάλια για τη χρηματοδότηση του με τον όρο να απολύσει τουλάχιστον 300 εργαζόμενους και μάλιστα κατήγγειλε το Π.Α.ΜΕ. που δεν συμφωνούσε μ’ αυτά τα θαλασσοδάνεια και τις απολύσεις. Ήρθε, βλέπετε, η ώρα των απολύσεων και όπως σε κάθε «κοινωνικό διάλογο» ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί τη τελευταία ώρα για να μην αναλάβει την ευθύνη των όσων έχει κάνει σε βάρος των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να τους γυρίσουν τη πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: