Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Στο Φανάρι η ωραία Έλενα


Την Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Ράπτη. Είχε σειρά συναντήσεων, για θέματα εθελοντισμού, με την ιδιότητα της Γραμματέως Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Ν.Δ. Επίσης παρακολούθησε >>>
τη Θεία Λειτουργία της εορτής των Θεοφανείων που τελέστηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.


Ειδικότερα, συναντήθηκε,
  • - με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος έχει αναπτύξει ένα αξιολογότατο εθελοντικό έργο και συζήτησαν για τον εθελοντισμό, για κοινωνικά θέματα και για θέματα περιβάλλοντος. Η κ. Ράπτη ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τις πρωτοβουλίες της Γραμματείας Εθελοντισμού και ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο τέλος της συζήτησης προσέφερε στην κ. Ράπτη συμβολικά βιβλία για την ορθοδοξία και για την προστασία του περιβάλλοντος.
  • - με εκπροσώπους του Υπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας που έχει στην εποπτεία του μεταξύ άλλων θέματα εθελοντισμού και λειτουργίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίοι την ενημέρωσαν για τις δομές και τη λειτουργία του εθελοντισμού στη γειτονική χώρα.
  • - Επίσης ενημερώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης και Προγραμμάτων Νεότητας για τον τρόπο λειτουργίας του, τις δράσεις και την απήχησή του σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
  • - Για τον ίδιο σκοπό συναντήθηκε και συζήτησε με εκπροσώπους του Turkey Third Sector Foundation, ένα δίκτυο 100 και πλέον ιδρυμάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.



Η κ. Ράπτη στις παραπάνω συναντήσεις ενημέρωσε επίσης τους συνομιλητές της για το νομοθετικό πλαίσιο του εθελοντισμού στην Ελλάδα και για τη δυνατότητα ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών εθελοντισμού σε επίπεδο κοινής συμμετοχής σε δράσεις του παγκόσμιου εθελοντικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: