Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Θα στήσουν… τσαντίρι μπροστά απ’ το Διοικητήριο

Έντονες διαμαρτυρίες αρχίζουν οι εργαζόμενοι στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας Θράκης –νυν γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης που καταργήθηκε εν μία νυκτί από τον υπουργό Ανάπτυξης. Μάλιστα, στο πλαίσιο των αντιδράσεών τους, οργανώνουν >>>

παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Διοικητήριο κι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

“Πάγια θέση του Συλλόγου των υπαλλήλων του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ήταν η αναβάθμιση του φορέα με την εκχώρηση επιπλέον ουσιαστικών αρμοδιοτήτων για την ενίσχυση του επιτελικού του ρόλου. Οι προτάσεις μας για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου λειτουργίας του φορέα, που θα συνδυάζει και θα συντονίζει τις θεσμικά διαχωρισμένες πολιτικές για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις υποδομές, αντικείμενο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, με επιπλέον αρμοδιότητες από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο ενταχθήκαμε ως Γενική Γραμματεία, προκειμένου να υπάρξει μια στρατηγική ολοκληρωμένης περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη”, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Κάνουν λόγο για “σωρεία υποσχέσεων και «ρητών δεσμεύσεων»”, οι οποίες, όμως, δεν εμπόδισαν την κατάργηση του φορέα “με πρόσχημα τον περιορισμό των δαπανών και  τη συνειδητή ερμηνεία του επιτελικού κράτους μόνο ως εργαλείου για την αριθμητική μείωση του δημοσίου τομέα και όχι την αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία του”.

Οι υπάλληλοι απορρίπτουν την κατάργηση του φορέα κι εμμένουν στη θ΄πεση τους για αναβάθμισή του. Καλούν, δε, όλους τους φορείς της πόλης, της Μακεδονίας, της Θράκης αλλά και όλους τους πολίτες “που πιστεύουν στην ανάγκη για ενίσχυση της αποκέντρωσης” να πάρουν σαφή θέση και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Προηγήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε να οργανωθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται η γραμματεία και να γίνουν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: