Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Αλωνίζει στην Αθήνα ο Βεστερβέλε

dimas_westerwelle_20120115_01Η ελληνική και η ευρωπαϊκή οικονομία, επί τη βάσει της πορείας υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και 9ης Δεκεμβρίου, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχαν σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε. >>>

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αν. Τομεάρχης Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για θέματα ευρύτερου - διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που αφορούν στο Ιράν, στην Τουρκία και στο Αραβικό μέτωπο.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε την ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να συνοδεύεται με πολιτικές που θα τονώσουν την ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ελληνικού χρέους (PSI) θα έχουν θετική έκβαση, παρά το γεγονός ότι είναι σκληρές, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.

«Οι συζητήσεις είναι δύσκολες αλλά με καλή πίστη θα καταλήξουν σε ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα ομόλογό του Σταύρο Δήμα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο κ. Βεστερβέλε συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: