Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ζήτησε βοήθεια από τον Αντώνη ο Διονύσης

Βοήθεια, από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε, σήμερα, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διον. Ψωμιάδης, για να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες. >>>

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα του «Καλλικράτη» που ταλαιπωρούν την αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας έθεσε το καίριο ζήτημα της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στις αδυναμίες που παρουσιάζει η μεταρρύθμιση, κυρίως σε ό,τι αφορά τους πόρους, τις αρμοδιότητες και το προσωπικό.

«Η περιφερειακή αποκέντρωση έχει παγώσει καθηλωμένη στις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και στην απροθυμία της κεντρικής εξουσίας να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Είμαστε σαν ένα τρένο που προσπαθεί να κινηθεί πάνω σε λιμνάζοντα νερά», δήλωσε ο κ. Δ. Ψωμιάδης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ν.Δ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη πως θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος της Περιφέρειας και θα δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των αυξημένων προβλημάτων που ανακύπτουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: