Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Άνοιγμα του επαγγέλματος των χερσαίων μεταφορών και ίδρυση δικηγορικών εταιριών στην περιφέρεια προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο. >>>

Στη σημερινή του συνεδρίαση, το συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το πολυνομοσχέδιο που ρυθμίζει εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου, αλλά και άλλες όπως η επέκταση των αδειών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών!
Για το άνοιγμα του επαγγέλματος των χερσαίων μεταφορών αναφέρθηκε πως δεν υπάρχει πλέον μεταβατική περίοδος για κάτι τέτοιο, ότι η διάταξη θα κατατεθεί την Τρίτη στην Βουλή και πως για τις λεπτομέρειες υπάρχει συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα ψηφιστεί με την διαδικασία του «επείγοντος» ή του «κατεπείγοντος».
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, ανέφερε ότι ο «πυρήνας της διάταξης» για τις χερσαίες μεταφορές στο εν λόγω νομοσχέδιο είναι η σύντμηση του μεταβατικού χρόνου ανοίγματος του επαγγέλματος. Επανεξέταση της διάταξης ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Στ. Δήμας (ένας εκ των στελεχών της Ν.Δ. που συμμετέχει στην κυβέρνηση). Υποστήριξε πως στη διάταξη δεν αντανακλάται και δεν αποτυπώνεται ό,τι συμφωνήθηκε με την ΝΔ.Παρενέβη ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, για να πει ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό όταν υπάρχει διαφωνία σε «ένα» άρθρο.΄

Ίδρυση και λειτουργία δικηγορικών εταιρειών στην περιφέρεια
Για την ίδρυση και λειτουργία δικηγορικών εταιρειών στην περιφέρεια, διέρρευσε ότι η διάταξη «πέρασε μεταξύ των 3 κομμάτων τελείως "αναίμακτα"». Άλλες πηγές, όμως, ανέφεραν πως υπήρξαν ενστάσεις από δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Τους κκ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Σωκράτη Ξυνίδη.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, σε παρέμβασή τους, οι Άννα Διαμαντοπούλου, Τάσος Γιαννίτσης και Θεόδωρος Πάγκαλος, επισήμαναν ότι δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός μόνο στο τι περιλαμβάνει μια νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να εξηγούνται και οι θετικές επιπτώσεις της ευρύτερα στην κοινωνία.
Τέλος, ο πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη του τις ενστάσεις που προαναφέρθηκαν, επανέλαβε παλαιότερη επισήμανσή του ότι για τα σημαντικά νομοσχέδια θα υπάρχει διαβούλευση στο υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο οι τυχόν διαφωνίες πρέπει να έχουν διευθετηθεί και ξεπερασθεί πριν τα νομοσχέδια φθάσουν να συζητούνται στο υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: