Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Νέα Δημοκρατία: Εγκληματική πολιτική κατά της ανάπτυξης η κατάργηση της γ.γ. Μακ-Θρακ

“Για τη Νέα Δημοκρατία η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης αποτελεί εγκληματική πολιτική σε βάρος της ανάπτυξης και της προοπτικής της Μακεδονίας και της Θράκης”. >>>

 

Αυτό υπογράμμισαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης.

Όπως υπογράμμισαν, “η ενέργεια αυτή, μαζί με ορισμένες απαράδεκτες και πραξικοπηματικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου αποδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ αντί να αποσυρθεί ησύχως μετά την εγκληματική του δράση κατά της χώρας, συνεχίζει με θρασύτητα την πολιτική εξυπηρέτησης των μικροκομματικών του επιδιώξεων”.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Δημήτρης Τσάμης, υπογράμμισε ότι «η κατάργηση της Γραμματείας αποτελεί προμελετημένο έγκλημα και όχι επιπολαιότητα ή αφέλεια. Ταυτόχρονα, η επιχειρούμενη αλλαγή στον τρόπο σύνθεσης των διοικητικών συμβουλίων των πρώην ΟΤΑ, αποδεικνύει τον βαθιά αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα είναι στον κόσμο τους».

«Λυπάμαι γιατί ο κ. Χρυσοχοΐδης αν και κατάγεται από τη Μακεδονία, δεν την υπερασπίζεται όπως αρμόζει τόσο στην ιστορία της όσο και στο μέλλον της. Ως τελευταίος υπουργός Μακεδονίας Θράκης δεν έπαψα να τονίζω κάθε φορά και προς κάθε κατεύθυνση ότι η κατάργηση του συγκεκριμένου υπουργείου ήταν μια λάθος επιλογή», σημείωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς, ο πολιτικός που διαχρονικά και αποδεδειγμένα υπερασπίστηκε τα δίκαια της Μακεδονίας είναι ξεκάθαρος. Στη συνέντευξη Τύπου της 76ης ΔΕΘ δήλωσε με σαφήνεια ότι: ‘‘Σας είπα ότι πρόκειται να κάνουμε συγχώνευση υπουργείων, να μειωθούν σε αριθμό. Αλλά είμαι ξεκάθαρος, και ό,τι λέμε δεν μπορούμε να τα αλλάζουμε. Υπουργεία Ναυτιλίας, Τουρισμού, Μακεδονίας Θράκης θα υπάρξουν. Και είναι ισχυρός συμβολισμός για όλα’’. Τι πιο ξεκάθαρο; Τι πιο σαφές;», κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: