Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ανησυχίες Γκιουλέκα για στρατό και σώματα ασφαλείας

Προβληματική η λειτουργία ακόμη και κρίσιμων μονάδων, λόγω ελλείψεων, για τον Κ. Γκιουλέκα. “Όπως δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων από τους ήδη εξουθενωμένους οικονομικά συμπολίτες μας, έτσι δεν είναι δυνατόν και να καταδικάσουμε σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας τους ανθρώπους που

θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο για την εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, αλλά και της ασφάλειας και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών”. Την άποψη αυτή εξέφρασε, μετά από συνάντηση που είχε, πριν λίγες ημέρες, με εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας

Ο βουλευτής της Ν.Δ. έκανε λόγο για “κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας στο οποίο βρίσκονται όλοι οι ένστολοι” το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Γκιουλέκα, “έχει ενταθεί, ιδιαίτερα, μετά από πολλά δημοσιεύματα που τελευταία κάνουν λόγο για τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας αλλά και για επιπλέον περικοπές μισθών και επιδομάτων των υπηρετούντων σ’ αυτά που θα φθάσουν έως και το 20%.

“Ήδη, παρατηρούνται ελλείψεις σε υλικά και τεχνικά μέσα που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία ακόμη και ιδιαίτερα κρίσιμων μονάδων που προορίζονται για να διαφυλάξουν ύψιστα εθνικά και κοινωνικά αγαθά”, υποστηρίζει ο βουλευτής.

Για τους ιπταμένους και τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλίας, ισχυρίζεται ότι “ζουν κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες αβεβαιότητας και απαξίωσης, αφού οι οριζόντιες μισθολογικές περικοπές είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το εισόδημά τους. Κάτι βεβαίως που συμβαίνει με εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είτε βρέθηκαν ξαφνικά στη στρατιά των ανέργων είτε είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται σε τέτοιο βαθμό ώστε η ζωή τους πλέον να εξουθενώνεται και να εξαθλιώνεται”.

Για τον κ. Γκιουλέκα “κάθε περαιτέρω μείωση δεν έχει μόνο ηθικό αντίκτυπο στο στελεχιακό δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά επιφέρει σοβαρότατες συνέπειες και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και δράση τους”.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. πιστεύει ότι η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους δεν μπορεί να σημαίνει “την διάλυση της κοινωνίας, την ουσιαστική παραίτηση μας από την διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας και την αποδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: