Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Αν θεωρείται εξέλιξη το να είναι, εκ νέου, υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, τότε στο κίνημα θα ΄χουμε… ραγδαίες εξελίξεις! Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε και σήμερα πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Παπανδρέου να είναι και πάλι υποψήφιος, κάτι που δείχνει ότι >>>

ο Γιώργος, τελικά, είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει…

Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος. Αρχικά η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει αύριο, αλλά αναβλήθηκε για την Παρασκευή, λόγω, ίσως και της απουσίας του κ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Από μια τέτοια συνεδρίαση, όπου αναμένεται να αποφασιστεί η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για το Σαββατοκύριακο, καθώς και η ημερήσια διάταξη, όπου -μεταξύ άλλων- αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων, οι οποίες αφορούν τόσο στον εσωκομματικό διάλογο για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, όσο και για το θέμα της ηγεσίας, δε μπορεί να λείπει ένας Παπανδρέου…

Να θυμίσουμε ότι, στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι δε θα διεκδικήσει ούτε την πρωθυπουργία, ούτε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο από την πλευρά Παπανδρέου διακινείται μια… άλλη ερμηνεία της δήλωσης: Ναι, ο Γιώργος δε θα είναι υποψήφιος, αλλά αυτό είναι μέρος μιας συνολικής πρότασης. Αν δε γίνουν δεκτά τα υπόλοιπα μέρη της, τότε το “δε θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος ο Γ. Παπανδρέου”, απλά… δεν ισχύει!

“Προτάσεις αλά καρτ δεν κάνουμε εμείς”, σχολίαζε ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είναι αναφανδόν με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ  νεολαίος που πρόσφατα τάχθηκε κατά της συνέχισης της προεδρίας από τον ΓΑΠ, έλεγε: “Το ‘Όλα ή Τίποτα’ το τραγουδούσε η… Βίσση και δεν αρμόζει σε πρώην πρωθυπουργούς”.

Κοντός ψαλμός, αλληλούια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: