Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Σγουρίδης: Δεν παίζουν με τους θεσμούς

Τα πάνω-κάτω φέρνει, με δήλωσή του, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009, στην εκπομπή του Β. Κοντογουλίδη, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, o βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης. Εκφράζοντας την άποψη αρκετών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι θα είναι λάθος του κινήματος να μην ψηφίσει Κάρολο Παπούλια, στην περίπτωση που προταθεί, εκ νέου, για την Προεδρία, να μην τον ψηφίσει!
"Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να παίξει με τους θεσμούς, διότι θα το πληρώσει στις εκλογές", δήλωσε ο κ. Σγουρίδης, όταν ρωτήθηκε για την τοποθέτηση του Δ. Ρέππα, να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά μετά τις βουλευτικές εκλογές(να προκαλέσει, δηλαδή, εθνικές εκλογές, με αυτόν τον τρόπο). Έσπευσε, βέβαια, να δηλώσει, ότι ο κ. Ρέππας δε δήλωσε αυτό ακριβώς. Πάντως, όταν του επισημάνθηκε η ακριβής δήλωση του κ. Ρέππα, επέμεινε στη θέση του.
Δεν είχε προλάβει να τελειώσει η εκπομπή όταν... άναψαν τα τηλέφωνα στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα. Άλλοι τάσσονταν υπέρ της άποψης Σγουρίδη κι άλλοι (ελάχιστοι) κατά. Ο βουλευτής, με δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή, είχε προλάβει όσους τυχόν τον κατηγορούσαν πως υποδαυλίζει εσωκομματικές έριδες: "Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει οριστικά τέτοιου είδους ιστορίες", είχε δηλώσει.
Όσο για την περίπτωση εκλογών, ξάφνιασε ακόμη και τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη: "Δε ζητάει το ΠΑΣΟΚ εκλογές", είπε! Για να προσθέσει πως, η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να παίρνει τη σημασία αυτής των εθνικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: