Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Ψωμιάδης: Να στηρίξουμε τους θεσμούς

Έκκληση να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Γάζα, απηύθυνε, από το βήμα του νομαρχιακού συμβουλίου, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης. Ανακοίνωσε, ακόμη, τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Παλαιστίνη και ζήτησε να προστατευθούν οι θεσμοί για να μην καταρρεύσει η κοινωνία!
«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε για μια ακόμη φορά εικόνες μέσα από τα ΜΜΕ που δεν τιμούν κανέναν, γεγονότα που δεν τιμούν τη διεθνή κοινότητα» είπε ο κ. Ψωμιάδης. «Ως διοίκηση καταδικάζουμε τα γεγονότα. Θεωρούμε ότι όλα γίνονται για σκοπιμότητες και αυτό είναι επικίνδυνο. Άμαχος πληθυσμός και ιδιαίτερα μικρά παιδιά χάνουν τη ζωή τους και αυτό είναι απαράδεκτο, απ’ όπου κι αν προκαλείται. Η διοίκηση κάνει έκκληση να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, κάνουμε έκκληση να ανοίξουν τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία και άλλα ανθρωπιστικά ιδρύματα για να υποδεχθούν τραυματίες και όσους έχουν ανάγκη φροντίδας» συμπλήρωσε.
Ο νομάρχης ανακοίνωσε, επίσης, ότι αρχίζει η συγκέντωση ανθρωπιστικής βοήθειας. «Ξεκινάμε από την ερχόμενη εβδομάδα τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από το λαό της Θεσσαλονίκης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας. Το καλοκαίρι, θα φιλοξενήσουμε παιδιά από την Παλαιστίνη στις κατασκηνώσεις μας, όπως έχουμε ξανακάνει σε ανάλογες περιστάσεις, πάντοτε με τη βοήθεια του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων αρμοδίων φορέων».
Με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου για το 2009, συνεδρίαση με τυπικό και διαδικαστικό χαρακτήρα, βρήκε την αφορμή να μιλήσει για τους θεσμούς και να ζητήσει την προστασία τους: «Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τους θεσμούς, καθώς όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια καταρρέουν θεσμοί και αξίες. Γιατί αν καταρρεύσουν οι θεσμοί καταρρέει και το κράτος και η κοινωνία», είπε.

Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη συνεδρίαση

Δεν υπάρχουν σχόλια: