Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Νέα πορεία για την Παλαιστίνη

Νέα πορεία διαμαρτυρίας, κατά των επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, είχαμε, το μεσημέρι της Κυριακής 4 Ιανουαρίου 2009, στη Θεσσαλονίκη. Τη διοργάνωσαν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), καθώς και Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) και συμμετείχαν και μέλη της ΚΟΘ του ΚΚΕ και οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.
Όπως δήλωσαν οι διοργανωτές, στη Μεση Ανατολή συντελείται «νέο έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης από το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ»
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δικαστρίων, μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Ακολούθησε η πορεία σε κεντρικούς δρόμους.
Όταν οι διαδηλωτές έφθασαν στο κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ(στο εμπορικό κέντρο Πλατεία της οδού Τσιμισκή), έκαψαν μια αμερικανική και μια ισραηλινή σημαία. Στη συνέχεια μετέβησαν στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου κατέβασαν από τον ιστό τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την έκαψαν και στον ιστό ανέβασαν την παλαιστινιακή σημαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: