Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Τι αλλάζει σε εργασιακά

και κοινωνικές δομές;

Φαίνεται πως κάποιοι αποφασίζουν πριν από μας για... μας! Έτσι, μέσω του περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης Social Agenda, μαθαίνουμε πως έρχονται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στις κοινωνικές δομές! Στο περιοδικό αναφέρεται πως προχωράμε σε κατάργηση της χρήσης των θρησκευτικών συμβόλων και κωδίκων ενδυματολογίας(είτε της μουσουλμανικής μαντίλας είτε του χριστιανικού σταυρού), ενώ αναγγέλλονται αλλαγές στον εργασιακό χάρτη!
Συγκεκριμένα, στο τεύχος 18(Οκτώβριος 2008) υπάρχουν κείμενα στα οποία:
  1. θεωρείται δεδομένο ότι οι εργασιακές σχέσεις θα υποστούν αλλαγές,
  2. η οικογένεια δεν αποτελεί σημαντικό παράγοντα κοινωνικής συνοχής και η αλλοίωσή της παρουσιάζεται ως οριστική,
  3. αναγγέλλονται νομοθετικές ευρωπαϊκές επεμβάσεις στην εκπαίδευση και
  4. η αποδοχή της Πρότασης Οδηγίας κατά των διακρίσεων προοιωνίζει την επιβολή κατάργησης της δημόσιας χρήσης θρησκευτικών συμβόλων και ενδυματολογικών συνηθειών.
Το θέμα αναδεικνύει, με ερώτηση προς τον αρμόδιο Επίτροπο, κ. Vl. Spidla, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου. Το Social Agenda είναι το μηνιαίο περιοδικό της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο τεύχος Οκτωβρίου υπάρχουν θέματα επικουρικότητας, όπως η εκπαίδευση, η κοινωνική και οικογενειακή πολιτική και η ελεύθερη εκδήλωση των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Σύμφωνα με το περιοδικό, τα θέματα αυτά εμφανίζονται δυνάμει ρυθμιζόμενα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: