Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Παλαιστινιακή σημαία στην Πολίχνη!

Η σημαία της Παλαιστινιακής Αρχής φιγουράρει δίπλα στην ελληνική, έξω από το δημαρχείο Πολίχνης! Η έπαρσή της έγινε, το πρωί της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου 2009, από το δήμαρχο Κ. Θεοδωρίδη, σε ένδειξη συμπαράστασης στα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, από τους Ισραηλινούς, κατά των Παλαιστινίων.
Ο δήμαρχος έστειλε επιστολή, προς την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής S. Abu Ghazaleh, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των δημοτών προς τον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης. Δήλωσε την πρόθεση του, να συμβάλλει σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας με είδη ρουχισμού, τρόφιμα και φάρμακα τα οποία διαθέτει ο Δήμος στο «Φαρμακείο των Φτωχών». Τα φάρμακα, προσφέρουν αφιλοκερδώς τα φαρμακεία της πόλης και προορίζονται για τις ανάγκες ανασφάλιστων πολιτών, οικονομικούς μετανάστες, κοινωνικά αποκλεισμένους, αλλά και σε όσους κατοίκους έχουν ανάγκη των υπηρεσιών υγείας του Δήμου Πολίχνης, στους οποίους παρέχεται και δωρεάν ιατρική περίθαλψη από τους γιατρούς του Δημοτικού Πολυϊατρείου.
«Η Πολίχνη είναι μία πόλη που οι κάτοικοι της γνωρίζουν, καταλαβαίνουν και έχουν βιώσει την προσφυγιά. Συμπαριστάμεθα στο δράμα των Παλαιστινίων και καταδικάζουμε τις βάρβαρες ενέργειες του κράτους του Ισραήλ. Αναρτήσαμε την Παλαιστινιακή Σημαία στο Δημαρχιακό μέγαρο, δίπλα σε αυτή της Ελλάδος και δηλώνουμε πως είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών και της Παλαιστινιακής Αρχής να προσφέρουμε την βοήθεια μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Θεοδωρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: