Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Οι αγρότες στο ΥΜΑΘ

Με αγρότες της Χαλκιδικής συναντήθηκε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Στ. Καλαφάτης. Οι αγρότες επισκέφθηκαν τον υπουργό στο γραφείο του, για να του αναλύσουν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν. Ο υπουργός δήλωσε ικανοποιημένος καθώς οι αγρότες του διεμήνυσαν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους χωρίς να εμποδίζουν τις δραστηριότητες άλλων κοινωνικών ομάδων. Δηλώσεις για το θέμα των κινητοποιήσεων των αγροτών έκανε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης.
Η συνάντηση των αγροτών της Χαλκιδικής με τον κ. Καλαφάτη έγινε στο υπουργείο. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, δήλωσε: «Συναντήθηκα με τους εκπροσώπους των αγροτών του Νομού Χαλκιδικής. Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που μου ετέθησαν. Συμφωνήσαμε να ξανασυναντηθούμε για να συζητήσουμε συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και να μεταφέρω τη διάθεσή τους για συνάντηση, στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη. Είμαι δε ικανοποιημένος, από το γεγονός ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών του Νομού Χαλκιδικής, θα συνεχιστούν χωρίς να παρακωλύονται άλλες κοινωνικές ομάδες κατά την άσκηση των δικών τους δικαιωμάτων».
Για αυτούς που κορόιδευαν, επί χρόνια, τους αγρότες, εκανε λόγο σε δηλώσεις του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης: «Την ώρα που τα μπλόκα έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία, κάποιοι εξακολουθούν να υποκρίνονται. Πυροβολούν τον Σ. Χατζηγάκη, αυτοί που άλλα έλεγαν κάποτε ως κυβέρνηση και άλλα λένε τώρα ως αντιπολίτευση. Είναι οι ίδιοι που όσα χρόνια κυβέρνησαν εξαπάτησαν τους αγρότες και δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην αγροτική οικονομία της χώρας. Επιτέλους, λίγη ντροπή δε βλάπτει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: