Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Συνεχίζει στο ίδιο στιλ ο Γιώργος Παπανδρέου. Ζήτησε από τους ψηφοφόρους να στείλουν με την ψήφο τους το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, μέσα και έξω από τη χώρα, ότι η σταθερή πορεία της σωτηρίας και της αναμόρφωσης της Ελλάδας δεν ανακόπτεται. Ο πρωθυπουργός μίλησε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στους
Aγίους Αναργύρους.
Με αυτόν τον τρόπο, ο πρωθυπουργός θέλησε να απαντήσει σε «κάποιους» που, όπως είπε, πίστεψαν ότι την ώρα που η χώρα οφείλει να είναι ενωμένη είναι η κατάλληλη στιγμή να σπείρουν το διχασμό, να εκμεταλλευτούν το δικαιολογημένο πόνο του κόσμου και να τον αξιοποιήσουν ψηφοθηρικά, αλλά και να ξαναβάλουν τη χώρα σε περιπέτειες. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι «έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτισμών» και πρόσθεσε ότι «σε τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μιλήσει ο λαός, γιατί δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία».
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πρέπει να υπάρξει ψήφος «αυξημένης ευθύνης» απέναντι στην πατρίδα και το μέλλον της.
Επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι θα έπρεπε σε αυτόν τον αγώνα να έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα στηρίζει τις προσπάθειες και δεν θα λέει άλλα στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό για ψηφοθηρικούς λόγους.
Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλους σε συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι το δικαίωμα στην ψήφο είναι ιερό για την πατρίδα για την αυτοδιοίκηση.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αν η πορεία προς τη σωτηρία της χώρας ανακοπεί θα ανακοπεί και αυτή η εξίσου μεγάλη πορεία του ``Καλλικράτη`` και πρόσθεσε ότι η ΝΔ ποτέ δεν θέλησε η τοπική αυτοδιοίκηση να αποκτήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες γιατί δεν θέλησε την πραγματική απελευθέρωση των δυνάμεων των πολιτών, διότι, όπως εξήγησε, έτσι θα μπορούσε να λειτουργεί πελατειακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: