Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Εκλογολογίας το ανάγνωσμα στις κυριακάτικες εφημερίδες

Η εκλογολογία είναι το κύριο θέμα των κυριακάτικων εφημερίδων που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο και στη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότερες φιλοξενούν συνεντεύξεις πολιτικών, οι οποίοι κατηγορούν οι μεν τους δε για το θέμα που προέκυψε με τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω από τα προβλήματα, δεν υπολογίζω την υστεροφημία μου μπροστά στην επιτακτική ανάγκη και το μέγεθος των προκλήσεων», προειδοποιεί σε συνέντευξή του στη Ρίαλ Νιούζ, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Προσθέτει ότι στόχος του είναι να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία.
Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να εκβιάσει τον ελληνικό λαό. "Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει με τη λαϊκή εντολή των εκλογών του Νοεμβρίου, για να ακυρωθούν στην πράξη οι πολιτικοί εκβιασμοί και τα φοβικά σύνδρομα, που καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ" τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δίνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης: «Ο Πρωθυπουργός ό,τι είπε το εννοεί. Δεν πρόκειται ούτε για λόγια παραπλάνησης ούτε για κινήσεις εντυπωσιασμού», υποστηρίζει.
«Η ΝΔ είναι έτοιμη και ικανή να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση» τονίζει ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Σε αποψινές δηλώσεις του, ο Θόδωρος Πάγκαλος υποστηρίζει: "Έριξε το γάντι ο κ. Σαμαράς κι εμείς το σηκώσαμε".
Τέλος, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο "Έθνος της Κυριακής" κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για εκβιασμό: «Δεν καταλαβαίνει όμως ότι μια κοινωνία που δοκιμάζεται τόσο σκληρά δεν εκβιάζεται εύκολα. Ειδικά δε όταν το δίλημμα ακούγεται ως ανέκδοτο», τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: