Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Ρίχνουν στη μάχη των εκλογών το... βαρύ πυροβολικό

Το... βαρύ πυροβολικό τους, ρίχνουν στη μάχη από το ΠΑΣΟΚ! Έρχεται, στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου 2010, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, για την περιφερειακή σύσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας του κινήματος. Οι εργασίες της σύσκεψης θα αρχίσουν, στις 3 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Πόρτο Παλάς» με τρία εργαστήρια πολιτικής συζήτησης για την κοινωνική, την αναπτυξιακή και την αγροτική πολιτική. Τα συμπεράσματα θα παρουσιάσει, στις 6μ.μ., ο υποψήφιος
περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης και οι εργασίες της σύσκεψης θα ολοκληρωθούν με ομιλία του κ. Παπανδρέου.
Ο γραμματέας της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, έδωσε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού. Όπως ήταν φυσικό, η κουβέντα πήγε στις εκλογές κι ο κ. Παπαστεργίου υποστήριξε ότι οι τελευταίες κινήσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, δείχνουν τον εκνευρισμό του κι επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για αλλαγή του σκηνικού. "Εκεί που περίμενε εκλογή από τον πρώτο γύρο, οι εξελίξεις οδηγούν σε ανατροπή στον δεύτερο γύρο", είπε, "γι αυτό και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς την Τρίτη συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον Π. Ψωμιάδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Γκιουλέκα, για να ανανεώσει τη στήριξη του στις δύο υποψηφιότητες".
Καταλόγισε στον Π. Ψωμιάδη εγκληματικές ευθύνες για τους χειρισμούς στο θέμα της σωτηρίας της λίμνης Κορώνεια και είπε ότι παρουσιάζει στον απολογισμό του "έργα που δεν έγιναν ποτέ". Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι "η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, είναι κάτω του 5%".
Απέφυγε να σχολιάσει τη στάση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, απέναντι στον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μπουτάρη. Αντίθετα, για την επίθεση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργου Καρατζαφέρη, εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή τη σύγκρουση Μπουτάρη-Ανθιμου, παρατήρησε ότι "επιβεβαιώνει την ανάγκη για ανατροπή στην Κεντρική Μακεδονία και στον Δήμο Θεσσαλονίκης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: