Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Απόλυτη στήριξη σε Ψωμιάδη - Γκιουλέκα


Ως ευκαιρία να «αποτινάξουμε τον ζυγό του ΠΑΣΟΚ» όρισε τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα, με τους βουλευτές του κόμματος, Θεόδωρο Καράογλου (αν. τομεάρχης Οικονομικών ΝΔ), Σταύρο Καλαφάτη (τομεάρχη Μεταφορών ΝΔ), Γιάννη Ιωαννίδη, Έλενα Ράπτη και Σάββα Αναστασιάδη, η ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έδωσε
ηχηρή απάντηση στην επίθεση που είχαν δεχτεί τις προηγούμενες ημέρες οι υποψήφιοί της- Παναγιώτης Ψωμιάδης και Κώστας Γκιουλέκας- από τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βαρτζόπουλος, χαρακτήρισε τις εκλογές του Νοεμβρίου «στοίχημα για την πορεία της χώρας» και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία επέλεξε τους υποψηφίους που θα στηρίξει, με κριτήριο την εμπειρία τους, αλλά και τις θέσεις τους ενάντια στο μνημόνιο. Όσον αφορά στις επιθέσεις που, όπως είπε, δέχτηκαν οι κύριοι Ψωμιάδης και Γκιουλέκας, ο κ. Βαρτζόπουλος τόνισε ότι «ορισμένοι δεν ακολουθούν την ευπρέπεια του πολιτικού λόγου που τηρεί η ΝΔ». Παρείχε απόλυτη στήριξη στους δυο υποψηφίους, λέγοντας ότι «αποτελούν το real thing απέναντι στον επιτυχημένο βιομήχανο και μεγαλοαστό, Γιάννη Μπουτάρη και τον Μάρκο Μπόλαρη που εκφράζει το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στα «εκβιαστικά διλήμματα», που όπως είπε, θέτει ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι το δίλλημα δεν είναι «Παπανδρέου ή χρεοκοπία», αλλά «Παπανδρέου και χρεοκοπία ή άλλη πολιτική». Σε ότι αφορά τα στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «όλοι είναι μια γροθιά» κι ότι «στηρίζουν δυναμικά τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Κώστα Γκιουλέκα».
Πολιτικό χαρακτήρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε και ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος ανέφερε ότι «την κυβέρνηση έχει καταβάλλει πανικός» κι ότι «επειδή έχει χάσει το παιχνίδι στην κοινωνία, τώρα ποντάρει στην επικοινωνία». Για τους κυρίους Ψωμιάδη και Γκιουλέκα, τόνισε ότι «ενσαρκώνουν την ελπίδα για το αύριο της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας».
Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, που φέρεται να θέτει ο πρωθυπουργός, εάν δεν στηριχτούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, αναφέρθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ξεκαθάρισε ότι «οι πρόωρες εκλογές θα προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα στον τόπο» και πρόσθεσε ότι «αυτοσκοπός δεν είναι η καρέκλα, αλλά να είσαι χρήσιμος για τον τόπο».
«Η κυβέρνηση αναζητά πολίτες που θα αποδεχτούν την ομηρία» είπε από την πλευρά της η βουλευτής, Έλενα Ράπτη και πρόσθεσε ότι εάν το ΠΑΣΟΚ βγει δυναμωμένο από τις εκλογές, θα λάβει και νέα, επώδυνα μέτρα. Μίλησε, δε, με θερμά λόγια για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Κώστα Γκιουλέκα, με τους οποίους έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν.
Πανικό καταλόγισε στην κυβέρνηση και ο βουλευτής της Β Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης και δήλωσε με τη σειρά του την απόλυτη στήριξή του προς τους υποψηφίους που στηρίζει το κόμμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας για την Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Βαρτζόπουλος τόνισε ότι το κόμμα θα κερδίσει τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πιο τολμηρός ήταν ο κ. Καράογλου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να βαφτούν «μπλε» οι περισσότεροι δήμοι, ώστε η ΝΔ να έχει την πλειοψηφία στην ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: