Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ντου στην εξέδρα των επισήμων μετά από διακοπή της παρέλασης στην Καβάλα

Την έντονη διαμαρτυρία του κόσμου, που συγκεντρώθηκε υπό βροχή για να παρακολουθήσει την παρέλαση στην Καβάλα, δέχθηκαν οι τοπικές αρχές της πόλης και του νομού όταν μετά από απόφαση του αντινομάρχη Γιώργου Τσαλουχίδη και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παριστάμενων τοπικών αρχών, αποφασίστηκε να διακοπεί η παρέλαση.

Η παρέλαση είχε ξεκινήσει κανονικά, κάτω από ψιλόβροχο, αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την έναρξη, η ένταση της βροχής αυξήθηκε με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα με τη διέλευση των πεζοπόρων τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως.
Τότε, ο αντινομάρχης, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού και όλων των τοπικών αρχών, ζήτησε τη διακοπή της παρέλασης, από τον προϊστάμενο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Νομαρχίας Καβάλας. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κόσμου που άρχισε αποδοκιμάζει τους επισήμους, ενώ κάποιοι κινήθηκαν και προς την εξέδρα.
Τόσο ο αντινομάρχης όσο ο δήμαρχος της πόλης Κωστής Σιμιτσής, αλλά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, προσπάθησαν να εξηγήσουν στο κόσμο πως ήταν αδύνατον να συνεχιστεί η παρέλαση υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων που θα περίμεναν για πάνω από μισή ώρα προκειμένου να παρελάσουν θα βρίσκονταν κάτω από συνεχή βροχή.

Στη Δράμα
Στην πόλη της Δράμας, η παρέλαση περιορίστηκε μόνο στη διέλευση της φιλαρμονικής του Δήμου και των πεζοπόρων τμημάτων του στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: