Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Τζιτζικώστας: Χρειάζεται όραμα η νέα γενιά

«Η νέα γενιά δεν είναι βουβή και αν στις μέρες μας έχει γυρίσει την πλάτη της στα κοινά, αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορεί να συμβιβαστεί με κάποιες παλαιοκομματικές αντιλήψεις που ισχύουν ακόμα και σήμερα. Η νέα γενιά χρειάζεται ένα όραμα που θα την εμπνεύσει και θα ενεργοποιήσει όλες τις υγιείς δυνάμεις σε δράση για το κοινό καλό. Κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, όπου ένας άνθρωπος κατόρθωσε να ενεργοποιήσει την πλειοψηφία των αμερικανών πολιτών, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής νέων ανθρώπων στην εκλογική διαδικασία, οι οποίοι θέλησαν να γίνουν συμμέτοχοι στο όραμα της αλλαγής».
Αυτό δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Πολιτικές για τους Νέους» σε εκδήλωση που οργάνωσαν το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Πανοράματος και οι Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008.
Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ανάγκη για άμεση σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν για την αύξηση της απασχόλησης στους νέους ανθρώπους και στην προσπάθεια για ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσα από στοχευμένα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Ο.Α.Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: