Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Αυθαίρετος... ο υπουργός!

Καταγγελίες κατά του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνου Καμμένου, από τους «Οικολόγους Πράσινους». Τον κατηγορούν ότι διεκδίκησε έκταση στη Βάρη Αττικής, η οποία έχει κηρυχθεί αναδασωτέα από το 1934, με την υπ΄αριθμόν 10842/13-9-1934 απόφαση του υπουργού Γεωργίας.
Τις καταγγελίες έκανε ο νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και μέλος της Γραμματείας των «Οικολόγων Πράσινων», Μιχάλης Τρεμόπουλος. Παρουσίασε, σε συνέντευξη Τύπου, την υπ΄αριθμόν 3/2006 απόφαση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων Ανατολικής Αττικής, η οποία απορρίπτει αίτηση του κ. Καμμένου και άλλων 34 πολιτών, που ζήτησαν την παραχώρηση κοινόχρηστης έκτασης στο αγρόκτημα Βάρης, ως «αυθαίρετοι κάτοχοι».

Οι 34 και ο υπουργός επικαλούνται το άρθρο 5 του νόμου 3147/2003, όπως παρατάθηκε με το άρθρο 20 παράγραφος 3 του νόμου 3399/2005. Τα άρθρα προβλέπουν ότι «αυθαίρετοι κάτοχοι» μπορούν να κάνουν αίτηση για την εξαγορά κοινόχρηστης έκτασης, η οποία δεν είναι δάσος, δασική έκταση ή δεν έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, εφόσον την καλλιεργούν για τουλάχιστον δέκα χρόνια ή έχουν οικοδομήσει κτίσματα τουλάχιστον μιας δεκαετίας.

Ο κ. Τρεμόπουλος κάλεσε τον κ. Καμμένο να απαντήσει «πώς έγινε "αυθαίρετος κάτοχος" της συγκεκριμένης έκτασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: