Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Μάχη Ψωμιάδη-Πατουλίδου για το Βατοπέδι


Δεν έχουν τελειωμό τα επεισόδια του σίριαλ για την Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Μετά την κατάθεση της δικηγόρου, που ενέπλεκε το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδη, αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ήρθε -πρώτα- το βίντεο με πρωταγωνιστή το σύντροφό της, το οποίο μετέδωσε η τηλεόραση του Αντέννα, με τον "πρωταγωνιστή" να ζητά ανταλλάγματα για να μην προχωρήσει την υπόθεση των αγωγών κι -ύστερα- η κόντρα Ψωμιάδη-Πατουλίδου.
«Στις 12 Ιουλίου του 2007, καταθέσαμε ερώτηση για το θέμα, αλλά ο κ. Ψωμιάδης έκοψε τη συζήτηση, λέγοντας ότι είχε άνωθεν εντολές, κάτι που είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά», δήλωσε η κ. Πατουλίδου σε ραδιοφωνική εκπομπή, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008, αναφερόμενη στην εποχή της θητείας της στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, από την Κοζάνη όπου βρέθηκε, στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, δήλωσε: «Δεν μίλησα προεκλογικά όταν κατασυκοφαντήθηκα, στάθηκα δίπλα της μετεκλογικά όταν μάλωσε με το ΠΑΣΟΚ, όμως όλα έχουν κάποια όρια. Η κ. Πατουλίδου για μία ακόμη φορά ατύχησε, αποδίδοντας σε μένα λόγια που η ίδια είπε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο! Μετά τις αντιφάσεις της κ. Σωτηροπούλου, ήρθαν τα ψέματα της κ. Πατουλίδου να αποκαλύψουν τα άθλια σχέδια σπίλωσης του Πρωθυπουργού μέσω του προσώπου μου. Προσωπικά, δεν πρόκειται ν’ αφήσω κανέναν να παίξει ούτε μαζί μου ούτε με τον Κώστα Καραμανλή. Οι συκοφαντίες καταρρέουν. Τους συκοφάντες θα τους καταδικάσει για μία ακόμη φορά ο λαός».

Μάλιστα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω απόσπασμα από τα πρακτικά του νομαρχιακού συμβουλίου:
ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 12ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2007
ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ: «Εκείνο που θα ήθελα να ρωτήσω, και ειλικρινά με προβληματίζει, είναι αυτό το θέμα με τα οικόπεδα της Μονής Βατοπεδίου. Και επανέρχεται, και μάλλον θα επανέρχεται για πολύ καιρό ακόμα, γιατί γνωρίζουμε ότι όλοι χαρήκαμε για τα δύο νοσοκομεία που θα γίνουν, εάν θα γίνουν κι όταν θα γίνουν, και που είναι απαραίτητα για το νομό Θεσσαλονίκης, το Ογκολογικό και το Παιδιατρικό, όπου απαιτήθηκαν οικόπεδα, και δώσαμε οικόπεδα. Όμως, πάραυτα, και με τη βοήθεια της Νομαρχίας, και καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά, όταν έρθει κάποιος Υπουργός, Πρωθυπουργός, και σου πει «Εγώ θέλω», δεν μπορεί ένας Νομάρχης, όσο και αν θέλει, να πει «όχι» σε όλα. (…)»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Σε ό,τι αφορά το θέμα του Βατοπεδίου, δεν έχω να πω τίποτε, είναι θέμα που απασχολεί τους τοπικούς Δήμους, εμείς, νομιμότατα, υπογράψαμε το αίτημα της Πολιτείας, από κει και πέρα, δεν είδα καμία αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Μίκρας, γιατί αυτό παρακολουθούσα, η Διοίκηση του Δήμου δέχθηκε αυτή την ανταλλαγή, εκεί που σταθήκαμε και συμφωνήσαμε, είναι ότι ούτε ένα μέτρο γης δεν θα δοθεί από δω και πέρα. Αυτή είναι η απόφαση και της Νομαρχίας και του Δημοτικού Συμβουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: