Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Επιστροφή οικοπέδων του Βατοπεδίου ζητά ο δήμος Ωραιοκάστρου

Ανάκληση της εκδοθείσας οικοδομικής άδειας και άμεση επιστροφή των τριών εναπομεινάντων οικοπέδων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ωραιοκάστρου, τα οποία παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου, ζητά ο Δήμαρχος Νικόλαος Μπάτος.
Ο κ. Μπάτος, ο οποίος χαρακτηρίζει "αδιαφανείς" τις διαδικασίες, με νέο έγγραφό του, καλεί την Πολεοδομία Δυτικής Θεσσαλονίκης να προβεί άμεσα στην ανάκληση της υπ’ αριθμ. 4360/2008 οικοδομικής άδειας, η οποία αφορά στα τρία επίμαχα οικόπεδα. Επισυνάπτει δύο έγγραφα –της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (ΔΙΠΕΧΩ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ- από τα οποία, σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, προκύπτει ότι τα εν λόγω τρία οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή "Πεύκα", είναι δεσμευμένα βάσει του ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού.
«Τα έγγραφα αυτά της ΔΙΠΕΧΩ και της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού συνιστούν πλήρη δικαίωση των θέσεων, που εδώ και πολύ καιρό έχει εκφράσει ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Σε ό,τι μας αφορά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ανάκληση της εκδοθείσας οικοδομικής άδειας αποτελεί μονόδρομο», υποστήριξε ο κ. Μπάτος.
Να σημειωθεί ότι ο δήμος έχει πετύχει την επιστροφή 18 από τα 21 οικόπεδα τα οποία είχαν ανταλλαχθεί με βάση το υπ’ αριθμ. 2195/2005 συμβόλαιο και επεστράφησαν με το υπ’ αριθμ. 2335/2006 ακυρωτικό συμβόλαιο.

Διαβάστε ακόμη:

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Παν. Ψωμιάδη και Γ. Παπακωνσταντίνου --->

Δεν υπάρχουν σχόλια: