Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

"Πόλεμος" Ψωμιάδη - Παπακωνσταντίνου

Δηλώσεις επί δηλώσεων, από τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου και το νομάρχη Θεσσαλονι΄κης, Παν. Ψωμιάδη. Αφορμή, τι άλλο, το Βατοπέδι.

Η νέα δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου, που έριξε λάδι στη φωτιά, είναι η εξής:

Εγώ θα δεχτώ απολύτως ότι δεν μπορεί κανένας -και δεν το κάναμε αυτό- να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό από μια μαρτυρία. Όμως, να σας θυμίσω ότι -επειδή η συγκεκριμένη μάρτυρας αναφέρθηκε στον κ. Ψωμιάδη- υπάρχει επιστολή του κ. Ψωμιάδη προς τον πρωθυπουργό και κοινοποίηση στο μισό Υπουργικό Συμβούλιο το 2006, αν δεν κάνω λάθος.

Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Αυτό είναι ένα πολύ καλό ερώτημα για τον κ. Ψωμιάδη.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Η επιστολή αυτή λοιπόν λέει «Προσέξτε, μην προχωρήσετε σε αυτό που θέλετε να κάνετε, διότι θα υπάρχει τεράστια αντίδραση…» κλπ., κλπ. Στην ουσία, πράγματα, πολύ κοντά σε αυτά που είπε η μάρτυρας. Άρα, εμείς δεν επιχαίρουμε επειδή ενεπλάκη το όνομα του πρωθυπουργού στην όλη ιστορία, υπάρχουν όμως στοιχεία, τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν και, αυτά δεν είναι μόνο η μαρτυρική κατάθεση της συγκεκριμένης κυρίας, είναι και πράγματα, όπως η επιστολή του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, ο οποίος ακόμη δεν μας έχει εξηγήσει τίποτε.

Η δήλωση έγινε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Θ. Σιαφάκα, στη ΝΕΤ. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, απάντησε με νέα δήλωση:

«Φαίνεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν πολύ μικρός και δεν θυμάται τα «δωράκια των 500.000», τα πάμπερς, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το σκάνδαλο του Κτηματολογίου, τα οπλικά συστήματα. Γι’ αυτό φαντασιώνεται σήμερα το αδιάφθορο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που καλλιέργησε τις μίζες και εξέθρεψε τα λαμόγια στη δεκαετία του ’90, όπως εύκολα μαρτυρούν τα δημοσιεύματα της εποχής. Όμως η σκευωρία αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα. Το σχέδιο είναι σαφές: πρέπει οπωσδήποτε να μπλέξουμε τον Καραμανλή. Βιάστηκε να πανηγυρίσει ο κ. Παπακωνσταντίνου για τις στημένες καταθέσεις και τα κατευθυνόμενα ψεύδη που καταρρέουν μέρα με τη μέρα. Και μετά τον Καραμανλή ο κ. Παπακωνσταντίνου και το ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στο στόχαστρο τη Θεσσαλονίκη. Αφού την εγκατέλειψαν επί 20 χρόνια, δυστυχώς, δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται τη Θεσσαλονίκη ως παρακράτος, παρέες, εκβιαστές, κλέφτες και λωποδύτες, αδιαφορώντας για τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Όμως με μαϊμού αντιπολίτευση δεν εκβιάζεται η ψήφος των πολιτών».
Στη... διαμάχη, όμως, μπήκε και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας, μετά τη γνωστοποίηση της δήλωσης του κ. Παπακωνσταντίνου περί "εκτροφείου παρακράτους" στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τζίμας δήλωσε:
Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση ταυτίστηκε με νοοτροπίες αποποινικοποίησης και κουκουλώματος της διαφθοράς, μετατρέποντας την Απιστία σε βάρος της Υπηρεσίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ, δεν δικαιούται να προσβάλει χυδαία, μια ολόκληρη παράταξη και την κυβέρνηση της Ν.Δ. που κάθε καταγγελία την οδηγεί στη Δικαιοσύνη με δικές της πρωτοβουλίες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης των εμπλεκομένων.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να προσβάλει συλλήβδην τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς, τους οποίους ενέπαιζε επί 20ετία με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Δεν δικαιούται να αναζητά «εκτροφεία παρακράτους», στην πόλη και τους φορείς της, που επί 20 χρόνια αντιμετώπιζε ως «άλλο κράτος»!
Οι φορείς και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, εργάζονται άοκνα για να αντιμετωπίσουν τα διαχρονικά προβλήματα που κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ στην πόλη. Και το πράττουν αποτελεσματικά, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων με τις παρεμβάσεις τους. Τα τελευταία χρόνια βλέπουν τους κόπους τους για μια πραγματική και αποτελεσματική αναπτυξιακή πορεία, να πιάνουν τόπο, με «σύμμαχο» στο πλευρό τους την Κυβέρνηση της Ν.Δ. που δρομολόγησε και υλοποιεί τις υποδομές και τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη.
Είναι δικαίωμα του ΠΑΣΟΚ να επιλέγει την πολιτική μικρότητα και τη διαστρέβλωση των πάντων, ως αντιπολιτευτική τακτική. Είναι δικαίωμα κάθε αξιοπρεπούς ανθρώπου και πολιτικού να εξοργίζεται, όταν γίνονται πολιτικά εργαλεία η λάσπη και ο ανεμιστήρας!


Διαβάστε ακόμη:

Επιστροφή οικοπέδων ζητά ο δήμος Ωραιοκάστρου --->

Δεν υπάρχουν σχόλια: