Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Ύποπτο για εκβίαση το ζευγάρι των δικηγόρων


Ως ύποπτοι για την τέλεση των αδικημάτων της εκβίασης και της απάτης καλούνται να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2008, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι δικηγόροι Μιχάλης Κουκουβίνος και Σταματίνα Σωτηρουπούλου.
Είναι η δικηγόρος η οποία, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ισχυρίστηκε ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης, είπε πως δεχόταν πιέσεις άνωθεν για την υπόθεση του Βατοπεδίου και ο σύντροφός της, ο οποίος απεικονιζόταν, στο επίμαχο βίντεο κάμερας ασφαλείας, να ζητά χρήματα για να αποσύρει αγωγή ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού, για τα οικόπεδα της Ιεράς Μονής. Οι δυο τους θα καταθέσουν ως ύποπτοι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται για να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα της εκβίασης, στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής, που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση, διαπίστωσε εμπλοκή στην υπόθεση και της Σταματίας Σωτηροπούλου. Πάντως, η ίδια, τόσο σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις, όσο και στην κατάθεσή της, προ ημερών, στον εισαγγελέα, διατείνεται ότι δεν γνώριζε για τις «συναλλαγές» του συντρόφου της.
Σύμφωνα με τη δικονομία έχουν δικαίωμα να ζητήσουν 48ωρη προθεσμία. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους για «εκβίαση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα», που είναι κακούργημα. Θα εξετασθεί, ακόμη, αν διέπραξαν το αδίκημα της μεμονωμένης απάτης από κοινού, το οποίο είναι πλημμέλημα. Αφορά, δε, περίπτωση ακτήμονα της Νέας Ραιδεστού που φέρεται να εξαπατήθηκε από το ζευγάρι –καθώς, αν και διεκδικητής οικοπέδου, είδε το ακίνητο να καταλήγει στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου.
Σήμερα(Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008), κατέθεσε και η Κωνσταντίνα Κάνου. Είναι η καλλιτέχνης, η οποία φέρεται να μεσολάβησε και να παρέστη στο «ραντεβού» της Σταματίας Σωτηροπούλου με το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Όταν, έξω από το δικαστήριο, η κ. Κάνου περιτριγυρίστηκε από δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλές από το ζεύγος Σωτηροπούλου- Κουκουβίνου. «Έχω ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία μου με τη Σωτηροπούλου μετά την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή. Μου ζήτησε να πω κάτι που θα την καλύπτει», είπε. Πρόσθεσε πως η δράση της δικηγόρου «κρύβει κάποια συμφέροντα». Όσο για τη σχέση της με τη δικηγόρο Σταματία Σωτηρουπούλου, υποστήριξε ότι δεν είναι φίλες, αλλά έχουν μακρινή συγγένεια. «Ήθελα να τη βοηθήσω, όπως κάνω με κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη», είπε, χαρακτηριστικά.
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, εάν έχει κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, δήλωσε: «Αύριο, στην εξεταστική επιτροπή τα ασύστολα ψεύδη που ακούστηκαν από άτομα που εκτελούσαν διατεταγμένη αποστολή τελειώνουν. Η αλήθεια θα λάμψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: