Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Ψωμιάδης: Κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ το ότι γνώριζαν


Πρόσωπο των ημερών έχει γίνει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, με την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. Είχε προειδοποιήσει; Είχε υπογράψει; Υπέγραψαν υπάλληλοι; Ερωτήματα διάφορα, στα οποία δίνει απαντήσεις με το δικό του, μοναδικό τρόπο.
Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha απεκάλυπτε ότι την Τετάρτη 19 Απριλίου του 2006 έφευγε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μία σημαντική επιστολή με αποδέκτες μεταξύ άλλων το γραφείο του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, το γραφείο του αντινομάρχη κ. Μπίκου, αλλά και την Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Είναι η επιστολή που ενημερώνει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ότι μετά την υπογραφή του συμβολαίου ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ Δημοσίου και Βατοπεδίου, θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση Νομάρχη για την μεταβολή των κτηματολογικών στοιχείων. Την επιστολή υπογράφει η διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και γνωστή από το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου κ. Μαντέλη.
Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Βόλης, διευθυντής Πολιτικής Γης της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, δήλωνε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να ενημερώσει κανέναν για τη μεταβολή στην ιδιοκτήσία γης. Έτσι, δοθηκε, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008, στον κ. Ψωμιάδη, η ευκαιρία να δηλώσει:
«Ό,τι είπα τις τελευταίες μέρες, το επιβεβαίωσε και ο κ. Βόλης. Δηλαδή ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να με ενημερώσει, ότι είχε εξουσιοδότηση για υπογραφή από το 1998 και ότι οι Νομαρχίες δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να μεταβιβάζουν τη γη».
Όσον αφορά το θέμα των οικοπέδων του Ωραιοκάστρου, ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι η Πολεοδομία Θεσσαλονίκης έπραξε σύμφωνα με το νόμο.
Υποστήριξε ότι "σήμερα τελειώνουμε" κι έκανε επίθεση σε μερίδα του Τύπου, λέγοντας: «Αποκρύπτετε την αλήθεια ορισμένοι δημοσιογράφοι και κανάλια και προβάλλετε το ψέμα. Στην Εξεταστική Επιτροπή και στη δικαιοσύνη θα λάμψει η αλήθεια. Ο Νομάρχης είναι ξεκάθαρος και λάμπει».
Ρωτήθηκε και για το θέμα του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, για τον οποίο αποκαλύφθηκε ότι, εδώ και δύο μήνες, είχε γνώση του περιεχομένου του dvd, στο οποίο απεικονίζεται ο σύντροφος δικηγόρου-μάρτυρος στην Εξεταστική Επιτροπή της ΒΟυλής να ζητά χρήματα από επιχειρηματία-συνέταιρο του εργολάβου Πάπιστα για να αποσύρει αγωγές ακτημόνων της Ουρανούπολης. «Είναι κόλαφος για τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ και για το ΠΑΣΟΚ το ότι γνώριζαν για το βίντεο μήνες τώρα και το ότι το έκρυβαν από τον ελληνικό λαό. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ που θέλει να κυβερνήσει τον τόπο;», αναρωτήθηκε.

Διαβάστε ακόμη
Η ανακοίνωση του δήμου Μίκρας για τα οικόπεδα της Καρδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: