Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Βενιζέλος: να δεχτεί η κυβέρνηση την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ

Να δεχτεί την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής του κινήματος -και πρώην υπουργός- Ευάγ. Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε για την ενέργεια του υφυπουργού Ανάπτυξης, Δ. Μπέζα, να ανακαλέσει αποφάσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ που αφορούν την μεταβίβαση εκτάσεων του δημοσίου στη μονή Βατοπαιδίου. "Το ΠΑΣΟΚ" απάντησε "έχει ήδη καταθέσει στη βουλή ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την ανάκληση όλων των διοικητικών πράξεων και την αυτοδίκαιη ακύρωση όλων των συμβάσεων που σχετίζονται με το Βατοπαίδι έτσι ώστε να προστατευτεί πλήρως και αμέσως η δημόσια περιουσία. Καλούμε την κυβέρνηση αντί να καθυστερεί, να παίζει και να παραπαίει, να αποδεχθεί και να υπερψηφίσει την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ. Η μέθοδος που φαίνεται να διαλέγει η κυβέρνηση είναι και επισφαλής και χρονοβόρα. Ανοίγει προβλήματα αντί να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και την δημόσια περιουσία".

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε και για την ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην Κεντρική ΕΠιτροπή της ΟΝΝΕΔ, όπου υπογράμμισε ότι δεν πιέζεται από κανέναν. "Παρακολουθούμε επί μέρες τώρα έναν πρωθυπουργό αιχμάλωτο των καταστάσεων. Έναν πρωθυπουργό που αναγκάζεται να διαπραγματεύεται με οποιονδήποτε βουλευτή του προκειμένου να σταθεί στη βουλή, προκειμένου να κερδίσει λίγο πολιτικό χρόνο. Ο κ. Καραμανλής∙διαπραγματευόμενος, παλινωδώντας και διαπραγματευόμενος καθημερινά με τους πάντες δεν μπορεί να κυβερνήσει, δεν βοηθάει τον τόπο. Αυτή η κατάσταση πρέπει να ξεπεραστεί και ο μόνος τρόπος για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση αυτή είναι να καταγραφεί η νέα πλειοψηφία που υπάρχει στην κοινωνία", σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: