Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Διαμαρτυρία στην Καλαμαριά για το παρακλάδι της «υπόθεσης Βατοπέδι»


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις πρώην καπναποθήκες του Δήμου Καλαμαριάς πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας, 13 Οκτωβρίου 2008, κάτοικοι της περιοχής. Ζήτησαν την ακύρωση της παραχώρησης του συγκεκριμένου οικοπέδου στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, η έκταση 10,5 στρεμμάτων, όπου στεγαζόταν οι παλιές καπναποθήκες, είναι ένα από τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου σε αντάλλαγμα για τη λίμνη Βιστωνίδα. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου (η οποία ήταν παρούσα στην κινητοποίηση, μαζί και με άλλους βουλευτές), παρουσίασε το σχετικό συμβόλαιο.
Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης είπε ότι το οικόπεδο των 10,5 στρεμμάτων, παραχωρήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ όταν η σημερινή του αξία υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Δήμου και βουλευτές. Οι επόμενες κινήσεις των κατοίκων θα καθοριστούν μετά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς. Ο δήμος διεκδικεί την έκταση «για να καλύψει τις ανάγκες του», όπως λέει ο κ. Οικονομίδης, καθώς «αντιμετωπίζει προβλήματα με κατασχέσεις δημοτικής περιουσίας».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: