Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Πορεία για τα οικόπεδα της Καρδίας

Πορεία διαμαρτυρίας για την επιστροφή των δημοσίων εκτάσεων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρδίας του Δήμου Μίκρας και παραχωρήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο στην Ι.Μ. Βατοπεδίου, πραγματοποίησαν κάτοικοι του δήμου με επικεφαλής το δήμαρχο Θεόδωρο Γκουστίλη και τους δημοτικούς συμβούλους.
Η πορεία ξεκίνησε από το Πολιτιστικό Κέντρο «Ευμένης», όπου, νωρίτερα, δόθηκε συνέντευξη τύπου για το θέμα. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στα εργοτάξια που λειτουργούν στην περιοχή της Καρδίας. Εκεί, φώναξαν συνθήματα για την επιστροφή των δημοσίων εκτάσεων.
Ο δήμαρχος Μίκρας επεσήμανε ότι «αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής, είναι η άμεση παύση των εργασιών και η επιστροφή των 50 οικοπέδων του Δ.Δ. Καρδίας που παραχωρήθηκαν στην Ι.Μ. Βατοπεδίου», προσθέτοντας ότι «πρόθεση του Δήμου Μίκρας είναι η αξιοποίησή τους για την υλοποίηση κοινωφελών υποδομών». Ζήτησε ακύρωση των παραχωρητηρίων.
Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου εξέφρασαν την πεποίθηση ότι μέσα από τον κοινό αγώνα μπορεί να επιτευχθεί η ακύρωση των παραχωρήσεων.
Τη συμπαράστασή τους στις προσπάθειες του Δήμου Μίκρας εξέφρασαν και οι βουλευτές Αδάμ Ρεγκούζας(της Νέας Δημοκρατίας), Βασίλης Γερανίδης, Χάρης Τσιόκας(του ΠΑΣΟΚ), Σοφία Καλλαντίδου(του ΚΚΕ) και Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου(του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, που παραβρέθηκαν στην πορεία. Το παρόν έδωσαν επίσης οι Δήμαρχοι Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Επανωμής Απόστολος Οικονομίδης και Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, καθώς και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: