Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Ψωμιάδης: Έχω αρχίσει να αδειάζω παραταξιακά -κι όχι ιδεολογικά- για τη ΝΔ


Χείμαρρος ήταν ο νομάρχης Παν. Ψωμιάδης στη συνέντευξη τύπου που έδωσε το πρωί της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου 2008, με αφορμή το κλείσιμο της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, για το θέμα της σχολικής στέγης. Μίλησε για όλους και για όλα: Για τον ανασχηματισμό, τις πρόωρες εκλογές, το Βατοπέδι και το Ρουσόπουλο!
Πρώτα ρωτήθηκε για την εξεταστική και την προανακριτική επιτροπή:

«Καταρχήν, επειδή υπήρξα βουλευτής, θεωρώ ότι οι επιτροπές αυτές είναι ανούσιες. Από κει και μετά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να λυθούν τα προβλήματα. Από τον Ιανουάριο ασχολούμαστε με το Ζαχόπουλο, με τη Ζίμενς, με τον Παυλίδη, το Βουλγαράκη, τη Ζαχαρέα, τον Ρουσόπουλο. Αλήθεια, δεν έχει άλλα προβλήματα η ελληνική κοινωνία; Λες και είμαστε υπνωτισμένοι. Λες και είμαστε μια χώρα σε λήθαργο. Αλήθεια, πότε θα ξυπνήσουμε; Στη χώρα μας, οι μισοί Έλληνες ταλαιπωρούν τους άλλους μισούς. Κι αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Ρουσόπουλος. Το πρόβλημα είναι η αλλαγή νοοτροπίας, η αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στην κοινωνία. Το βασικότερο είναι αυτό…

Άντε άλλαξε τους υπουργούς και έβαλε τον α’ ή τον β’. Και τι θ’ αλλάξει; Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία, αν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των στελεχών και κυβέρνηση ΝΔ-κοινωνίας, τι θα αλλάξει; Με τον κ. Ρουσόπουλο ο κ. Καραμανλής είχε και τρεις νίκες. Δεν είναι θέμα αλλαγής μόνο Ρουσόπουλου. Είναι θέμα αλλαγή νοοτροπίας».

Σε ερώτηση σχετικά με την παραχώρηση οικοπέδων στη Μονή Βατοπαιδίου που προοριζόταν για ανέγερση σχολείων, ο κ. Ψωμιάδης είπε:

«Ευτυχώς προλάβαμε και κάποια οικόπεδα απ’ αυτά που ήταν να φύγουν για το Βατοπαίδι, προλάβαμε και τα κρατήσαμε. Εγώ δεν είδα τίποτε γι’ αυτό το σκάνδαλο. Σίγουρα υπάρχει θέμα. Αν υπάρχει σκάνδαλο, είναι θέμα δικαιοσύνης. Είναι ένα θέμα που πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Όσο όμως συνεχίζουμε καθημερινά και χτυπάμε το Βατοπαίδι, χτυπάμε την Εκκλησία, χτυπάμε τη θρησκεία μας, χτυπάμε το Άγιο Όρος. Αν υπάρχουν ένοχοι, να τιμωρηθούν. Δεν θα τους τιμωρήσω ούτε εγώ ούτε εσείς οι δημοσιογράφοι. Υπάρχει Δικαιοσύνη. Και στο κάτω-κάτω 8 μήνες ασχοληθήκαμε με τον κ. Ζαχόπουλο. Μέχρι και τον Πρωθυπουργό άγγιξε το ζήτημα Ζαχόπουλου. Και σήμερα είναι όλοι αθώοι.

Αν δεν ήσασταν εσείς οι δημοσιογράφοι να βγάλουν το θέμα του Βατοπαιδίου στη δημοσιότητα, τόσα χρόνια ασχολήθηκε κανείς; Αυτοί που καταγγέλλουν σήμερα την κυβέρνηση, μήπως έχουν κι αυτοί λερωμένη τη φωλιά τους;»

Σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας της Αλβανίας και της Τουρκίας για να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε:

«Από μένα δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Η Ελλάδα είναι μία φιλόξενη χώρα. Από κει και πέρα θα δούμε τη συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων και αναλόγως θα πράξουμε. Αλίμονο, θα κλείσουμε τα σύνορα σε μία χώρα ελεύθερη; Είναι τιμή για την Ελλάδα να έρχονται ξένοι παράγοντες. Εμείς εξάλλου δεν ασκούμε με την παρέλαση εξωτερική πολιτική».

Τέλος, σε ερώτηση για τις κινήσεις του από εδώ και στο εξής, ο Νομάρχης απάντησε:

«Θα επανέλθω μετά από ένα μήνα. Σας είπα πριν από τρεις μήνες ότι η ψυχή μου έχει αρχίσει και αδειάζει από τη ΝΔ. Παραταξιακά, όχι ιδεολογικά. Ιδεολογικά παραμένω εκεί. Η οικογένειά μου είναι κεντροδεξιά και αγωνίζομαι γι’ αυτή την παράταξη. Και δεν είμαι πειρατής στην παράταξη. Δεν είμαι αχάριστος. Ό,τι αποφασίσω, θα το αποφασίσω μετά από συζήτηση με το λαό. Δηλαδή δεν πρόκειται να κάνω κινήσεις προδοσίας απέναντι στο λαό. Αν θέλω να κάνω κάτι, πρέπει να τελειώσει η θητεία μου και μετά να το κάνω. Για μένα μέσα στην έννοια «δημοκρατία» και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα μεγάλα προβλήματα, δεν υπάρχει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Αριστερά, Λαός. Υπάρχει Ελλάδα. Υπάρχει Θεσσαλονίκη. Και το έχω αποδείξει».


Δεν υπάρχουν σχόλια: