Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Ραγκούσης: Μαύρη Τρίτη για τη Δημοκρατία η μέρα της παραίτησης των εισαγγελέων για το Βατοπέδι

Μονόδρομος είναι, για το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, η σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Σε ομιλία του σε κομματική συνεστίαση στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι όσοι δεν θέλουν την παραγραφή των αδικημάτων πρέπει να ψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για προανακριτική επιτροπή.
Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση το ΠΑΣΟΚ όφειλε να καταθέσει αυτή την πρόταση "γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μην παραγραφούν τα αδικήματα". Μάλιστα χαρακτήρισε "μαύρη Τρίτη για τη Δημοκρατία" την ημέρα που παραιτήθηκαν οι δύο εισαγγελείς οι οποίοι ερευνούσαν την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Όσο για την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, είπε ότι "έκανε στροφή 180 μοιρών και εκεί που έλεγε ότι δεν μπορεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή όταν μία υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, αναγκάστηκε να ζητήσει η ίδια τη σύστασή της".
Ο κ. Ραγκούσης πρότεινε το συντομότερο δυνατό εθνικές εκλογές για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει παραγραφή αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: