Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Βαρτζόπουλος: Το επεισόδιο κατά Χατζηδάκη δείχνει την ανεπάρκεια της πολιτείας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Τραγικό γεγονός, που αναδεικνύει τη «ανεπάρκεια» της ελληνικής κοινωνίας και της πολιτείας, χαρακτήρισε το χθεσινό ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Χατζηδάκη, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης του κόμματος Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Ας θυμηθούμε πρώτα, στο βίντεο που ακολουθεί, τι έγινε στην Αθήνα, αλλά και η επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, όπως τη μετέδωσε, σε όλον τον κόσμο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Assosiated Press:




Όπως είπε ο κ. Βαρτζόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από μέλη της διοικούσας με θέμα την εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες βίαιες πράξεις επικαλούμενος την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα. «Η οποιαδήποτε δυσπραγία και η κρίση δε μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιους είδους βίαιες πράξεις», υπογράμμισε. Επικαλούμενος, δε, την επαγγελματική του ιδιότητα του ψυχιάτρου, χαρακτήρισε άτομα με ψυχική διαταραχή αυτούς που επιτέθηκαν στο βουλευτή, ενώ επέρριψε ευθύνες στους διοργανωτές του συλλαλητηρίου και στην Αστυνομία. «Αυτός ο οποίος χτυπά δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία. Έχει βαριά διαταραχή της ψυχικής του υγείας», είπε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Τι δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης
Ο ίδιος ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ. κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το χθεσινό συμβάν: «Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες. Ωστόσο, όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία. Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά από αυτήν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αστυνομικό που μου έχει διαθέσει η Πολιτεία και τους δύο πολίτες που τραυματίστηκαν, προσπαθώντας να με υπερασπιστούν».

Η δήλωση Αντ. Σαμαρά
Τηλεφωνική επικοινωνία με ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας είχε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία όσων βιαιοπράγησαν κατά του βουλευτή του κόμματος κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται από χθες σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον κ. Χατζηδάκη, εξημερωνόμενος για την κατάσταση της υγείας του.

Η δήλωση του ΚΚΕ
"Ο απαράδεκτος ξυλοδαρμός του βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση. Αντίθετα, αξιοποιείται για να συκοφαντηθεί η λαϊκή πάλη και υπηρετεί αυτούς που επιδιώκουν την υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα". Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη, στη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Η δήλωση του ΛΑ.Ο.Σ.
Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν πηγάζει, όποιον κι αν στοχεύει. Σε μία περίοδο που η γενικευμένη απογοήτευση, μετατρέπεται σε λαϊκή οργή, πρέπει εμείς οι πολιτικοί να μη δίδουμε κατά καμία έννοια αφορμές που μπορούν να εκληφθούν ως άλλοθι από ακραίους ή εξαιρετικά εξοργισμένους πολίτες. Η προκλητική επίθεση κατά του κ. Χατζηδάκη δεν πρέπει να επαναληφθεί. Πολύ φοβούμαστε όμως ότι τόσο η καταδίκη του περιστατικού όσο και οι ευχές μας για μη επανάληψη δεν θα έχουν τύχη».

Η δήλωση του ΣΥΝ
Από τον Συνασπισμό, για το περιστατικό σε βάρος του κ. Χατζηδάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Καταδικάζουμε τη χτεσινή επίθεση στο βουλευτή της ΝΔ Κ.Χατζηδάκη και του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. Τέτοιες καταδικαστέες ενέργειες δεν μπορούν να αφαιρέσουν τη λάμψη από τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ."

Το περιστατικό καταδίκασε και ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: