Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Την περιφερειακή παράταξη ΔΗΜ.Ο.Σ. σύστησε η Ασημίνα Ξηροτύρη

Χρειάστηκαν δύο συνεδριάσεις των υποψηφίων και φίλων του συνδυασμού της Αυτοδιοικητικής, Περιφερειακής Παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», αμέσως μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, για να συγκροτηθεί και να είναι πανέτοιμη για την πρώτη συνεδρίαση του περιφεριακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην εισήγησή της η επικεφαλής του συνδυασμού Ασημίνα Ξηροτύρη χάραξε τις εξής πολιτικές:
- Ανάδειξη και προώθηση των προοδευτικών, αριστερών προγραμματικών θέσεων της παράταξης και και βιώσιμων προτάσεων για την Κεντρική Μακεδονία. "Γιατί πρέπει να υλοποιηθούν και στην Αυτοδιοίκηση πολιτικές που θα ανακουφίζουν τους πολίτες από τα αποτελέσματα της κρίσης και θα συγκροτούν ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας και οικονομικής αλληλεγγύης", όπως τόνισε η κ. Ξηροτύρη.
- Συναντήσεις με τους κατοίκους της Περιφέρειας για να ακούσουν τα προβλήματά τους και να συζητήσουν μαζί τους τις λύσεις που θα διεκδικηθούν να επικρατήσουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Τα στελέχη της παράταξης "Δημοκρατία - Οικολογία - Συμμετοχή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας" φιλοδοξούν να καταστήσουν την ομάδα "καταλυτική δύναμη στην Περιφέρεια που θα προωθεί τον δημοκρατικό προγραμματισμό της ανάπτυξης, με αδιαπραγμάτευτες αρχές την κοινωνική και εδαφική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος και θα δημιουργεί σταθερές βάσεις για μία μακροχρόνια ανάπτυξη".
Στη συνεδρίαση πριν έναν μήνα, τα στελέχη της παράταξης αποφάσισαν τα εξής:
1. Τη συγκρότηση και οργάνωση Αυτοδιοικητικής, Περιφερειακής Παράταξης με την επωνυμία «Δημοκρατία – Οικολογία – Συμμετοχή» (ΔΗΜ.Ο.Σ.), στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
2. Μέλη θα είναι, αρχικά, οι υποψήφιοι, από όλους τους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, του συνδυασμού, ενώ στη συνέχεια θα γίνονται μέλη όσοι ενδιαφέρονται ή θα ενδιαφερθούν στην πορεία για τα θέματα Περιφερειακής πολιτικής και Ανάπτυξης, Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, με τους παραπάνω στόχους, τις αρχές και τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις του Συνδυασμού.
Τα μέλη θα συνέρχονται, ως ολομέλεια, σε τακτές συναντήσεις ανά δίμηνο ή τρίμηνο ή και εκτάκτως αν απαιτηθεί, για θεσμικά, προγραμματικά και οργανωτικά θέματα της παράταξης, όπως και για κρίσιμες αποφάσεις και προτάσεις που θα απαιτηθεί να κατατεθούν στο περιφερειακό συμβούλιο και τα λοιπά όργανα της Περιφέρειας.
3. Η παράταξη θα λειτουργεί, πλέον, Συντονιστική Γραμματεία. Συγκροτήθηκε με απόφαση των μελών της παράταξης και αποτελείται: Από την Περιφερειακή Σύμβουλο, τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες, πέντε ακόμη μέλη για το Νομό Θεσσαλονίκης, και ένα τουλάχιστον από τους υπόλοιπους έξι Νομούς. Η συντονιστική γραμματεία θα συνεδριάζει τακτικά και τα μέλη της θα επωμισθούν την οργανωτική, διοικητική και λειτουργίας της παράταξης, μέριμνα και δουλειά, θα παρακολουθούν τα θέματα της Περιφέρειας και θα ενημερώνουν κατάλληλα τα μέλη της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: