Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Σάββας Τσιτουρίδης

«Η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής με θλίβει, με αδικεί και με προκαλεί», δήλωσε ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Αναφέρεται στην απόφαση της επιτροπής της Βουλής να προτείνει την παραπομπή του και υποστηρίζει τα εξής:

«Με θλίβει κυρίως διότι η Επιτροπή δεν τόλμησε και δεν θέλησε να αναζητήσει την αλήθεια. Με αδικεί, αφού στην δυσάρεστη αυτή υπόθεση ουδεμία ουσιαστική αρμοδιότητα είχα, όπως και ουδείς άλλος Υπουργός Απασχόλησης μπορούσε να έχει. Άλλωστε οι πολύχρονες έρευνες της Δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος δεν εντόπισαν την παραμικρή ένδειξη εμπλοκής μου. Εύλογα συνεπώς, με προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Πρωτόπαππας και οι συν αυτώ, ήρθαν με προειλημμένες αποφάσεις για να συκοφαντήσουν και για να πλήξουν έναν πολιτικό που τόλμησε, από την πρώτη ώρα που βρέθηκε στο Υπουργείο Απασχόλησης, να ταράξει τα θολά νερά της αδιαφάνειας, στα οποία τράπεζες και χρηματιστηριακές ψάρευαν επί πολλά χρόνια, δίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά στη δημοσιότητα κάθε στοιχείο που αφορούσε στη διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ασφαλιστικών Φορέων".
Σύμφωνα με τον κ. Τσιτουρίδη, "αποδεικτικό των προειλημμένων αποφάσεων και της βούλησης τους για συκοφαντία είναι ότι σε 274 σελίδες πορισμάτων δεν υπάρχει από κανέναν ούτε προσδιορισμός κάποιου αδικήματος ούτε έστω και μια αναφορά διάταξης νόμου που να ισχυρίζονται ότι παραβιάστηκε από εμένα".
Υποστηρίζει ότι οι όποιες τυχόν ποινικές ευθύνες υπάρχουν στην υπόθεση αυτή δεν αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, κάτι που "αναδεικνύει τις σκοπιμότητες κάποιων να με συκοφαντήσουν με ψέματα, ανακρίβειες και αυθαίρετα συμπεράσματα".
Ο κ. Τσιτουρίδης προαναγγέλλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, για να συμβάλλει, όπως λέει, "στη διερεύνηση της αλήθειας, η οποία δεν μπορεί να διασφαλισθεί και να αναδειχθεί σε όλο το εύρος της μέσα από τις επιλεκτικές και ενίοτε επικίνδυνες ατραπούς, που επέλεξε κατά πλειοψηφία η Εξεταστική Επιτροπή. Και δεν μπορεί να αναδειχθεί η αλήθεια, αν δεν διερευνήσουμε τον ρόλο, και σε αυτή την υπόθεση, των διαχρονικά ισχυρών αυτού του τόπου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: