Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Επιβολή του νόμου και στα πανεπιστήμια ζητά η τοπική Νέα Δημοκρατία

Εφαρμογή της νομοθεσίας, που προβλέπει άμεση επέμβαση των διωκτικών αρχών όταν τελούνται κακουργηματικές πράξεις μέσα στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, ζητά η τοπική διοικούσα επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, που κάνει λόγο για έξαρση της εγκληματικότητας στο νομό. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έδωσαν μέλη της διοικούσας επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Βαρτζόπουλο, είπαν ότι στους χώρους των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας, με διακίνηση ναρκωτικών, απόπειρες βιασμών, ληστείες, κλοπές, κ.α. αδικήματα, και χαρακτήρισαν
την κατάσταση ανεξέλεγκτη.
«Δυστυχώς υφιστάμεθα μια συμφωνία σιωπής των αρχών που τελούν υπό καθεστώς φόβου», είπε ο κ. Βαρτζόπουλος και κατηγόρησε τις πρυτανικές αρχές, την Αστυνομία και την Εισαγγελία ότι φοβούνται να επέμβουν και να εφαρμόσουν το νόμο όταν, όπως είπε, αποδεδειγμένα διαπράττονται ποινικά αδικήματα, κακουργηματικής μορφής.
Τα μέλη της διοικούσας εξάλλου, κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι με το πρόσχημα της περικοπής δαπανών στο δημόσιο τομέα περιορίζει την αστυνόμευση, με αποτέλεσμα, να αυξηθεί περισσότερο το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Επίσης, επισήμαναν ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας στο νομό Θεσσαλονίκης, και σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που παρέθεσαν, στη διάρκεια του 2010 τελέστηκαν, μεταξύ άλλων, 1486 παραβάσεις για υποθέσεις ναρκωτικών, αποκαλύφθηκαν 373 περιπτώσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και συνελήφθησαν 227 άτομα για επετεία.
Απέδωσαν σε μεγάλο βαθμό την έξαρση της εγκληματικότητας, στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, είπαν ότι το 67% των υποδίκων που κρατούνται στις φυλακές Διαβατών είναι αλλοδαποί και ότι σχεδόν το 50% των δικών στα αυτόφωρα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αφορούν μετανάστες, και ζήτησαν από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: