Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Μια Αλέκα γεμάτη μηνύματα

«Να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα», ζήτησε από τους ροδακινοπαραγωγούς η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Συναντήθηκε και με εργαζομένους και χαρακτήρισε «εκβιασμό» το να πληρώνονται με 500 κι 600 ευρώ το μήνα. Όσο για τα ζητήματα πρώτης πολιτικής προτεραιότητας, είπε πως η έννοια «πρόωρες εκλογές» έχασε τη σημασία της.
Η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε και μίλησε σε ροδακινοπαραγωγούς στο Διαβατό Ημαθίας. Το βράδυ επρόκειτο να μιλήσει σε συγκέντρωση στο δημοτικό διαμέρισμα Καλής, του Δήμου Μενηίδος Πέλλας. Έκανε λόγο για «ανυπαρξία κυβερνητικής αγροτικής πολιτικής» και ζήτησε από τους παραγωγούς να συνεχίσουν μέχρι την τελική δικαίωσή τους.
«Η έννοια "πρόωρες εκλογές" έχει χάσει τη σημασία της, γιατί εδώ και δύο χρόνια συζητάμε αυτό το θέμα», είπε, νωρίτερα, η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες την ερχόμενη άνοιξη με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Η κ. Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, στο πλαίσιο της περιοδείας της στους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πέλλας, είπε ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο. Επέκρινε επίσης αυτούς, που όπως είπε, με το πρόσχημα των εκλογών αναστέλλουν τους αγώνες και γενικά εξέφρασε την αντίθεσή της στην άποψη ότι όλα τα προβλήματα των εργαζομένων θα λυθούν μέσα από τις κάλπες.
Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, αναφερόμενη στα θέματα πολιτικής επικαιρότητας, χαρακτήρισε πρόκληση το γεγονός ότι την ώρα που, όπως είπε, οξύνονται τα προβλήματα, στην κεντρική πολιτική σκηνή ασχολούνται με το ζήτημα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας.
Κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ότι καταργούν, όπως είπε, τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με στόχο τη λεγόμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Επέκρινε την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι για το θέμα «λεονταρίζει», ενώ χαρακτήρισε «επικίνδυνες και συνειδητά ανεύθυνες» τις δηλώσεις του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κυρ. Βελόπουλου, ότι το πρόβλημα των συνεχών παραβιάσεων του εναέριου χώρου μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους.
Νωρίτερα η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε με εργαζόμενους της βιομηχανίας επεξεργασίας αλιευμάτων «Αμάσα» και κατασκευής θερμοσιφώνων «Στίμπε Θερμ», στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους τελευταίους μήνες. Χαρακτήρισε «εκβιασμό» και «νόμιμη πολιτική και κρατική διαφθορά» το γεγονός ότι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αμείβονται, όπως υπογράμμισε, με 500, 600 και 800 ευρώ το μήνα, τόνισε ότι η μόνη ευκαιρία που δίνεται στην εργατική τάξη, στην αγροτιά, στους αυτοαπασχολούμενους είναι η ευκαιρία συνείδητοποίησης της δύναμής τους και εκτίμησε ότι η κατάσταση στον εργασιακό τομέα θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.
Η κ. Παπαρήγα το πρωί συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στην ΕΥΑ-Θ και εξέφρασε την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.
Αναφερόμενη στο θέμα της νέας γρίπης είπε ότι η υγεία, αλλά και η ίδια η ζωή των εργαζομένων εξαρτάται από το αν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες είναι διαθέσιμες να παρασκευάσουν το εμβόλιο στοχεύοντας στο κέρδος. «Να το δοκιμάσουν σε χίλια ποντίκια και σε χίλια πειραματόζωα και μετά να το πουλήσουν σε εκατομμύρια ανθρώπους μέσω του κράτους χωρίς να ξέρουμε τις παρενέργειες. Από μια μεριά υπάρχει η ανάγκη να μην αρρωστήσει κανείς και από την άλλη υπάρχει το κέρδος», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: