Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Καταδίκη Χριστοφοράκου μπερδεύει τα πράγματα

Ποινική δίωξη ασκήθηκε, στο Μόναχο, κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου και, παράλληλα, του επιβλήθηκε ποινή, για την υπόθεση Siemens. Η υπεράσπιση του Χριστοφοράκου έχει ήδη προσφύγει, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά του εντάλματος επιβολής ποινής στο Μόναχο. Για ένα χρόνο ο κατηγορούμενος δεν θα μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, έπειτα από αυτήν την εξέλιξη.
Σε νέα φάση μπαίνει η υπόθεση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ύστερα από την άσκηση δικαστικής δίωξης εναντίον του στο Μόναχο. Η εισαγγελία ζητά με ένταλμα επιβολής ποινής την καταδίκη του φυγόδικου στην Ελλάδα για δωροδοκία ελληνικών κομμάτων το διάστημα 2004 έως 2007.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, η υπεράσπιση του Μιχάλη Χριστοφοράκου υπέβαλε ήδη προσφυγή κατά του εντάλματος, καθώς ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, απορρίπτει την κατηγορία της δωροδοκίας που ενδέχεται αργότερα να επισύρει εις βάρος του αξιώσεις αποζημιώσεων στα αστικά δικαστήρια.
Έπειτα από αυτές τις εξελιξεις το πρώην στέλεχος της Siemens κερδίζει χρόνο, καθώς για ένα χρόνο δεν θα μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο, η παράδοσή του είναι σίγουρη.
Η εκτέλεση του καταδικαστικού βουλεύματος, όπως εκτιμούν νομικοί, θα μπορούσε να καθυστερήσει, σε καμιά περίπτωση όμως να ματαιώσει την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: