Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Στη φυλακή ο κατάσκοπος

Συνεχίζονται οι έρευνες των στρατιωτικών αρχών για την περίπτωση 30χρονου ο οποίος φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Σαμοθράκη. Το γεγονός ότι στο φωτογραφείο που διατηρεί στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν πολλές φωτογραφίες στρατοπέδων, κάνει τις αρχές να εξετάζουν την περίπτωση του νεαρού μουσουλμάνου με ιδιαίτερη προσοχή.
Ο 30χρονος ο οποίος συνελήφθη στη Σαμοθράκη με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε συστηματικά, χωρίς λόγο, στρατόπεδα και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, προφυλακίστηκε χθες το μεσημέρι, με σύμφωνη γνώμη του τακτικού ανακριτή Αλεξανδρούπολης και του εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, που σχηματίστηκε από την εισαγγελία Αλεξανδρούπολης, τον 30χρονο μουσουλμάνο εντόπισε στρατιώτης την ώρα που φωτογράφιζε στρατόπεδο στη Σαμοθράκη. Ο στρατιώτης εκτελούσε υπηρεσία σκοπού, περιμετρικά του στρατοπέδου, όταν είδε τον νεαρό μουσουλμάνο να βγάζει φωτογραφίες του εσωτερικού.
Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε αργότερα στο φωτογραφείο που διατηρεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ο 30χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες που απεικονίζουν στρατόπεδα, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες κρατικές εγκαταστάσεις σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη.
Σε βάρος του 30χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.
Μέχρι στιγμής ο 30χρονος δεν κατάφερε να δικαιολογήσει για ποιο λόγο φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές.
Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Γιάννης Μπάρκας, ανέφερε στο ΑΠΕ, ότι οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του πελάτη του δεν είναι απόρρητες και ως εκ τούτου, όπως ισχυρίστηκε, δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατασκοπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: