Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Έγιναν 125... (αλλά πόσοι έφυγαν;)

Τις 125 έφθασαν, σύμφωνα με τα Σκόπια, οι χώρες που συνήψαν διπλωματικές σχέσεις χρησιμοποιώντας το συνταγματικό όνομα της γειτονικής χώρας. Τελευταία, το πριγκιπάτο της Ανδόρας.
Σκόπια και Πριγκιπάτο της Ανδόρας συνήψαν διπλωματικές σχέσεις υπογράφοντας Κοινό Ανακοινωθέν, όπου η πρώτη αναφέρεται με το λεγόμενο συνταγματικό της όνομα.
Σε ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας αναφέρεται σχετικά πως το έγγραφο υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Ανδόρας, Χαβιέ Έσποτ και ο επικεφαλής της διπλωματίας των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν ικανοποίηση για την επίσημη υπογραφή του ανακοινωθέντος και αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στις δύο χώρες καθώς και στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκηνή.
Ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε, επίσης, στον κ. Έσποτ ότι, η κυβέρνηση των Σκοπίων σε συνεργασία με τον πρόεδρο της χώρας, κ. Ιβάνοφ, θα ορίσουν σύντομα πρέσβη, ο οποίος, με παράλληλη διαπίστευση, θα ασκεί αρμοδιότητες στο Πριγκιπάτο της Ανδόρας, δημιουργώντας έτσι ισχυρή βάση για περαιτέρω ανάπτυξη των διπλωματικών σχέσεων.
Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων δεν έχει ανακοινώσει πόσα κράτη "πήραν πίσω" την υπογραφή τους από την αρχική συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: