Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Δηλώσεις Ψωμιάδη εφ όλης της ύλης!

Ρόλο... κυβερνητικού εκπροσώπου ανέλαβε, την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδης. Ρωτήθηκε, από δημοσιογράφους, για όλα: Από τη δημοσκόπηση που φέρνει μπροστά το ΠΑΣΟΚ, ως την παραίτηση της Μάρας Ζαχαρέα! Και, φυσικά, δε χάλασε το χατίρι κανενός.
Απολαυστικός, χωρίς να μασάει τα λόγια του, άρχισε από το θέμα της δημοσκόπησης:

«Σίγουρα τα μηνύματα είναι ανησυχητικά. Αλλά είναι πολύ εύκολη η ανατροπή της σημερινής εικόνας. Υπάρχει ένας καλός καπετάνιος, ο Καραμανλής, υπάρχουν στελέχη. Χρειάζεται φρεσκάδα, χρειάζεται ανασχηματισμός, χρειάζονται νέα πρόσωπα. Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης, αλλαγή φιλοσοφίας, αλληλεγγύη και σεβασμός στο λαό.
Πρέπει να γίνει η ΝΔ ένα φιλολαϊκό κόμμα. Έτσι ξεκίνησε».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ποιοι υπουργοί της κυβέρνησης πρέπει να απομακρυνθούν και ποιοι να εισέλθουν σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε:
«Δεν είμαι εγώ εκείνος που αποφασίζει. Σίγουρα, όμως, θα πρέπει να έρθει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα φέρει μια φρεσκάδα. Και να προστεθούν και άλλοι –νεότεροι και παλαιότεροι. Π.χ. ο κ. Αλογοσκούφης θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλο πόστο και ο κ. Αβραμόπουλος να πάει σε μεγαλύτερο υπουργείο. Χρειάζονται φιλολαϊκά ονόματα για την κυβέρνηση. Χρειάζονται υπουργοί που να χαμογελούν. Είναι δυνατόν να μη χαμογελούν οι υπουργοί; Να μη σου λένε ούτε καλημέρα; Ποιοι είναι αυτοί; Όταν γεννήθηκαν, έγραφε στο μέτωπό τους «εσύ θα γίνεις υπουργός;». Υπάρχει αναντικατάστατος σ’ αυτό τον κόσμο; Εγώ είμαι ενάντια σε όλους αυτούς. Και θα κάνω ο,τιδήποτε, ώστε το καράβι που λέγεται ΝΔ να μην πέσει σε ύφαλο. Να μην πέσει στο γκρεμό αυτό το αμάξι. Θα σταθώ μόνος μου απέναντί τους».
Ερωτώμενος σχετικά με την αναστολή της ιδιότητας της δημοσιογράφου από τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε:
«Αδικείτε την κ. Ζαχαρέα. Ξαφνικά θυμηθήκατε, μετά από χρόνια, ότι η Μάρα Ζαχαρέα είναι σύζυγος του κ. Ρουσσόπουλου. Άρα κάτι κρύβεται πίσω από αυτό».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναγκαιότητα μετακίνησης του κ. Αλογοσκούφη σε άλλο υπουργείο, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε:
«Νομίζω ότι ο κ. Αλογοσκούφης το αξίζει. Γιατί θα πρέπει το θύμα στην κυβέρνηση να είναι ο Αλογοσκούφης; Θα τον ρίξουμε στην πυρά τον Αλογοσκούφη; Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία; Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Αμερική;»
Ερωτώμενος για το ενδιαφέρον του να γίνει υπουργός, σε περίπτωση που του το ζητούσε ο Πρωθυπουργός, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε απάντησε:
«Εγώ έχω αποκλείσει οποιαδήποτε σκέψη να μπω σε υπουργικό συμβούλιο. Είμαι καλά εδώ –και αν δεν μου αρέσει εδώ, θα πάω στο Δήμο. Εκτός εάν μιλάμε για μια αιρετή Περιφέρεια. Τότε το βλέπουμε. Δεν φεύγω από τη Θεσσαλονίκη. Χρωστάω στο λαό».
Σχολιάζοντας την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε:
«Θυμηθείτε το σήριαλ Ζαχόπουλου. Σε λίγο θα βγουν όλοι αθώοι και για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Σήμερα ανακαλύψαμε το Άγιο Όρος; Δεν συναλλάσσεται εδώ και δεκαετίες; Ηθικό θέμα σίγουρα υπάρχει. Αλλά αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν η Πολιτεία, το Άγιο Όρος και το Πατριαρχείο. Όχι εμείς και εσείς. Αν υπάρχει σκάνδαλο, τα στοιχεία να δοθούν στη δικαιοσύνη. Αν η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας από τη Μονή Βατοπεδίου έγινε με βάση τους σημερινούς νόμους, φυσικά είναι νόμιμη. Κι αν κάτι μας ενοχλεί, η Πολιτεία είναι εκεί να αλλάξει τους νόμους. Και αν έγινε κάτι παράτυπο, υπάρχει δικαιοσύνη».
Τέλος, σε ερώτηση για το εάν «ο κ. Ρουσσόπουλος είναι ξένο σώμα στη ΝΔ και θα έπρεπε να αποχωρήσει», ο κ. Ψωμιάδης είπε:
«Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα, μια ανοιχτή αγκαλιά.Αλλά πιστεύω ότι ο κ. Ρουσσόπουλος θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα αυτή τη στιγμή από άλλη θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: