Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Γρίφοι Ψωμιάδη

Θέμα από το τίποτα, με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Ο κ. Ψωμιάδης είναι ένα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας -όπως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος. Χθες, έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (στον Αντέννα) κι εκεί, διημείφθησαν τα εξής:
Ψωμιάδης: Δε θα πάω στην Κεντρική Επιτροπή. Το γιατί θα το μάθετε σε δύο - τρεις εβδομάδες.
Τριανταφυλλόπουλος: Δεν πιστεύω να πας σε κανέναν Καρατζαφέρη...
Ψωμιάδης: Άλλο θέμα...
Αυτό το θέμα -και όχι.. άλλο θέμα- σηκώθηκε ψηλά από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Αλλά και αρκετά blogs έγραψαν για επανάσταση του Ψωμιάδη και για νομάρχη-αντάρτη.
Άλλο που δεν ήθελαν μερικοί. Όπως ήταν φυσικό, δημοσιογράφοι έσπευσαν να ζητήσουν διευκρινίσεις από το νομάρχη. Τι εννοούσατε, τον ρώτησαν;
«Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από αυτά που είπα. Εγώ είμαι με το λαό. Αυτά που θα πω θα κάνουν καλό στην ελληνική κοινωνία, στον Καραμανλή και στη ΝΔ», απάντησε. Και πάλι σε ερώτηση εάν θα πάει με το ΛΑΟΣ, ο νομάρχης απάντησε: «Καληνύχτα σας».
Οι Κασσάνδρες κάνουν λόγο για σύγκρουση Ψωμιάδη-Γκιουλέκα, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες της συμβολαιογράφου-συζύγου του βουλευτή. Όμως, ο Κ. Γκιουλέκας βρισκόταν στην Αθήνα και δεν ήταν δυνατό να υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών -προφανώς, όσοι εξύφαιναν σενάρια "ξέχασαν" αυτήν τη μικρή λεπτομέρεια.
Το θέμα έφθασε ως τον... Καρατζαφέρη. Τον ρώτησαν για την περίπτωση να δεχτεί τον Παν. Ψωμιάδη στους κόλπους του ΛΑΟΣ κι απάντησε: «Όλοι κρινόμαστε από αυτά που λέμε και κάνουμε». Άλλος... χρησμός της Πυθίας!
Κάποιοι τοπικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζουν ότι "ο νομάρχης παγιδεύτηκε στη δήλωσή του και είπε ό,τι είπε για να ξεφύγει". Πριν μερικές μέρες, όμως, ο Παν. Ψωμιάδης, προχωρούσε σε... ανασχηματισμό: Δήλωνε, On camera, ποιους υπουργούς θέλει, σε ποια θέση! Έδειχνε, έτσι, ότι ποτέ δεν μασάει τα λόγια του -για πολλά μπορεί να κατηγορηθεί, αλλά γι αυτό όχι.
Σίγουρα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε πολλά να πούμε και να γράψουμε. Θα ήταν καλύτερο,όμως, να έλεγαν περισσότερα οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Όσον αφορά, πάντως, την εμφάνιση των λεγόμενων "ανταρτών" στην Κεντρική Επιτροπή, δύο παροιμίες μου έρχονται στο μυαλό: "Κυριακή, κοντή γιορτή" και "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: