Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Παπαρήγα: ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός παίζουν παιχνίδι εντυπώσεων

«Βολές» σε βάρος των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της παραχώρησης των οικοπέδων στην Μονή Βατοπεδίου, εξαπέλυσε από την Θεσσαλονίκη, η γ. γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Έδωσε συνέντευξη,το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Σεπτεμβρίου 2008, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ και τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας.
Χαρακτήρισε «πολιτικό αλισβερίσι» την υπόθεση για το Βατοπέδι και ζήτησε να ακυρωθούν όλες οι πράξεις παραχώρησης δημόσιας περιουσίας, με ταυτόχρονη προστασία των μικροϊδιοκτητών.
Σχετικά με το επιχείρημα των Μονών ότι χρειάζονται την περιουσία για να προσφέρουν κοινωνικό έργο, η κ. Παπαρήγα παρατήρησε πως η κοινωνική πολιτική είναι υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης. Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της δήμευσης της περιουσίας που αντικειμενικά ανήκει στο δημόσιο.
Επίσης, κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ότι παίζουν πολιτικό παιγνίδι εντυπώσεων, όσον αφορά τα σενάρια περί συνεργασίας που βλέπουν το τελευταίο διάστημα, το «φως» της δημοσιότητας.
Ακολούθως, η κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Siemens και εξέφρασε συμπαράσταση στους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από την περασμένη Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: