«Εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι που επέβαλαν τη λειτουργία του ΥΜΑΘ επί 45 χρόνια»; Αυτό ρωτά τους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, ο πρώην (και τελευταίος) υπουργός ΥΜΑΘ, Στ. Καλαφάτης.
Με επερώτησή του, στη Βουλή, υποστηρίζει ότι «η κατάργηση του Υ.ΜΑ.-Θ. συνιστά κατάργηση και της εθνικής διάστασης του ρόλου του, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην πλειοψηφία των πολιτών της Μακεδονίας .για τη μελλοντική στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έναντι των απαιτήσεων και των ισχυρισμών όσων επιχειρούν να σφετεριστούν το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας».
Ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει ότι «η αντικατάσταση ενός Υπουργού και ενός Υπουργείου από δύο Υφυπουργούς και μια Γενική Γραμματεία δεν συνιστά ενίσχυση της κυβερνητικής παρουσίας στη Β. Ελλάδα» και θυμίζει πως το καταργηθέν υπουργείο «ολοκλήρωσε εντός του 2009 μια σειρά ενεργειών που αφορούν στην προώθηση σημαντικών αναπτυξιακών εγχειρημάτων για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα».
Ρωτά, δε, τους υπουργούς, αν «εξακολουθούν, κατά τη γνώμη τους, να υφίστανται οι εθνικοί λόγοι, που επέβαλαν την 54ετή λειτουργία του Υ.ΜΑ.-Θ. και επιπρόσθετα, ποιος θεωρούν ότι είναι ο συμβολισμός που εκπέμπεται διεθνώς από τη διαγραφή των όρων «Μακεδονία» και «Θράκη» από το Υπουργικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κυβέρνησης»;
Ρωτά, ακόμη «ποια είναι η βούληση της κυβέρνησης σχετικά με μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα τα οποία είτε ξεκίνησε, είτε δρομολόγησε, είτε προχώρησε στην τελική φάση υλοποίησής τους, όπως είναι η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η χωροθέτηση της ΖΚΘ στην ανατολική Θεσσαλονίκη και η δημιουργία τρίτου πυλώνα ανάπτυξης στη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη»;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου